nabádají Homesick v klipu k singlu "Generation Hurt" - musicserver.cz">

"Zůstaňte sami sebou," nabádají Homesick v klipu k singlu "Generation Hurt"

21.08.2020 10:11 - Hana Bukáčková | foto: Facebook interpreta

Tomu, kdo se pohybuje na HC scéně, budou Homesick možná povědomí. Aktuálně přicházejí pražští harcovníci s našláplou novinkou, se kterou jim pomáhal vyhledávaný producent a bubeník ze Skywalker Damián Kučera. Závan inspirace od známější skupiny je patrný. V refrénech skladba nezní tak nekompromisně tvrdě, což není zas tak na škodu.

"Možná máš někdy pocit, že čím jsi starší, tak tím víc se na tebe sypou věci, který jsi nikdy v životě nechtěl... ať už jde o starosti s vlastním životem, očekávání ostatních nebo společnosti, jak se budeš socializovat apod. Když jsem píseň psal, tak jsem měl pocit, že mě to jednou všechno rozmačká a stane se ze mě něco, proti čemu celej život bojuju, a neustojim to pomyslný nastavený zrcadlo... realita textu není, že to takhle skončí... snažil jsem se vystihnout situaci člověka, který s tím bojuje a nechce se se tomu poddat... a nechce přijít o vlastní autonomii a smýšlení... chce zůstat sám sebou," klíčí pointu songu zpěvák formace Mikuláš Presler.

Za lehce psychedelickým videem stojí Jáchym Belcher a Danny Nguyen. "Vizuál zachycuje postavy, které podléhají nějakému očekávání, posléze zjišťují, že je to spolklo, a uvědomí si, že jim samotným jejich společenský obraz ubližuje... dojde ke konfliktu, uvědomění... oproštění se od očekávání druhých a smíření se svojí skutečnou identitou," uzavírá frontman.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY