Deaf Heart zvou klipem "Smells Like $" na procházku Žižkovem

13.08.2020 09:23 - Hana Bukáčková | foto: Čestmír Jíra

Rokenroloví divočáci Deaf Heart přicházejí s nadupanou novinkou "Smells Like $". Jak lze z názvu tušit, zaměřují se na to, co zajímá většinu populace - peníze: jak je super, když je máte, a jak to stojí za h-, když tomu tak není. Po hudební stránce jde o syrovou, moderní a progresivní, zároveň trochu retro píseň.

Sví jsou muzikanti i v doprovodném vizuálu. Netradiční vertikální snímek natočil Michal Havlíček. "Nápad na videoklip přišel spontánně. Song je takovej pochodující, a tak to přímo vybízelo natočit ho někde syrově na ulici. No, a nejbizarnější ulice je Koněvka u nás na Žižkově, kde každý den procházíme a zažili jsme tu už hodně zvláštních situací. Zaujala nás myšlenka vertikálního videa, hned jsme se shodli na tom, že to bude cool. Nejspíš jsme první kapelou v ČR, která má vertikální videoklip," říká kytarista a spoluzakladatel Michael Vácha, který stojí za scénářem.

Výsledek diváky provede po pražském Žižkově a zavede do mnohdy málo známých zákoutí. Objevuje se v něm také řada přátel kapely v podivně typických žižkovských situacích. "'Smells Like $' vznikl asi během 20 minut po propařenym víkendu, kdy jsme měli jen tvořit. Je o tom, jak nás už nebaví věčně řešit prachy. Nakonec je to ale jeden z našich nejoblíbenějších songů," komentuje frontman Thomas Lichtag.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY