Gojira v úchvatném klipu "Another World" představuje vlastní verzi "Planety opic"

12.08.2020 09:27 - Ondřej Kocáb | foto: Youtube.com

Čtyři roky uplynuly od desky "Magma", které se dostalo solidního přijetí a také dvou nominací na Grammy, a francouzští metalisté Gojira jsou zpět s novým materiálem. Čerstvý singl se jmenuje "Another World" a jeho produkce se ujal sám kytarista formace Joe Duplantier.

V animovaném videoklipu se můžeme těšit na inspirace z filmu "Planeta opic". "Ferdinand Magellan kdysi řekl: 'Se železnou vůlí se pustíme do toho nejodvážnějšího snažení - setkat se s temnou budoucností beze strachu a dobýt neznámé...' Je lidstvo odsouzeno k záhubě, nebo přežijeme hněv přírody? Podívejte se do naší temné budoucnosti náhledem na naši 'Planetu opic' z roku 1968… Jiný svět!" láká formace na sociálních sítích. Jak to se čtyřčlennou vesmírnou posádkou dopadne v tomto případě, se můžete podívat níže.

Autory apokalyptického snímku jsou Maxime Tiberhgien a Sylvain Favre. Ve srovnání se zbytkem videografie Gojiry se jedná o zcela originální přístup, skupině by ovšem rozhodně mohl vynést přední příčky v žebříčcích nejlepších klipů roku. Už jen z toho důvodu, že většina záběrů vznikala v domácím prostředí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY