Na dvě chystaná alba Roberta Planta upozorňuje potemnělé blues "Charlie Patton Highway"

01.08.2020 11:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Zpěvák Led Zeppelin Robert Plant velice nenápadně oznámil vydání hned dvou desek a doprovodil je skladbou "Charlie Patton Highway", která obě spojuje.

O té sólové, která vyjde pod hlavičkou Band of Joy, se toho skutečně mnoho neví. Ani název ani datum vydání, jen to, že "vyjde brzy". Poslední album s Band of Joy vydal Plant před deseti lety, od té doby se držel formace Sensational Space Shifters, s níž několikrát vystoupil i v Česku, naposledy před dvěma lety v Pardubicích.

Více detailů známe o kompilaci, jež se skrývá pod názvem "Digging Deep: Subterranea" a jež vyjde 2. října. Na ploše dvou CD najdeme celkem třicet skladeb, které tak utvoří jakýsi výběr toho nejlepšího ze všech zákoutí Plantovy sólové kariéry, navíc doplněný o tři dosud nevydané věci.

Jednou z nich je i "Charlie Patton Highway (Turn It Up, Pt. 1)", temné, dunivé a tepající blues, které si pohrává se šamanskými rytmy. Kromě Plantova hlasu, kterému věk rozhodně neubírá na kvalitě, je druhou dominantou novinky rozostřená hypnotická kytara. Podařená záležitost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY