Pop s atmosférou a mezinárodními parametry, to je "Apology" talentované Aiko

23.07.2020 15:49 - Josef Martínek | foto: archiv Aiko

Narodila se v Moskvě, vyrůstala v Česku a v současnosti považuje za svůj domov Londýn. Vystupovala na festivalech, jako jsou Sziget nebo Waves Vienna. Zpěvačka Aiko je dalším jménem, které nabízí českému publiku pop trochu mezinárodnějšího formátu.

Aiko - Expiration Date
© Aiko
Singl "Apology" láká k poslechu jejího nového alba "Expiration Date", jehož přebal si můžete prohlédnout vlevo. Melancholická elektronika podpořená osobitým hlasem v doprovodu zdařilého vizuálu Jana Žurky dává tušit, že této interpretce se vyplatí věnovat pozornost. Za své vzory považuje Auroru, Florence And The Machine nebo Daughter, což klip o setkání dívky s meteoritem a následném odcizení od lidí ilustruje.

Podle zpěvačky samotné její deska kombinuje organické prvky s těmi elektronickými a texty zkoumají myšlenky o samotě a dospívání. "Každá situace, vztah, okamžik - vše má svou dobu trvanlivosti a jsme pak ponecháni s pocitem nostalgie. Proto bychom si měli váži každého momentu - dobrého, či špatného," říká.

Kromě novinkového videa můžeme doporučit také starší "Bad Influence". Kolekce "Expiration Date" je už nyní k poslechu na streamovacích platformách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY