Loni zesnulý rapper Juice Wrld z první příčky českého žebříčku tvrdí, že legendy nikdy neumírají

22.07.2020 18:00 - Josef Martínek | foto: The Guardian

Zemřel v pouhých jednadvaceti letech, přesto se zdá, že americký rapper Juice Wrld zanechal ve fanoušcích hlubokou stopu. Také o posmrtné album "Legends Never Die" je totiž zájem. Dokonce takový, že startuje v čele tuzemského žebříčku. V rádiích pokračuje letní nuda, první místo stále okupuje The Weeknd.
The Weeknd - After Hours
© facebook interpreta
RÁDIA - K písní "Blinding Lights" už jsme v minulých komentářích napsali snad vše, co se dalo. The Weeknd s ní ale první příčku stále ne a ne opustit. Nezbývá tedy než konstatovat, že vítězí celkově podeváté. To se v českých rádiích letos nikomu jinému nepodařilo.

Stupně vítězů tentokrát celkově nenabízejí žádné překvapení. Z dvojky se totiž nepohnul Saint Jhn s "Roses" a bronzová zůstala Ava Max s písní "Kings & Queens".

Alespoň bramborový post přináší zvrat. Ray Dalton zatím se singlem "In My Bones" střídá úspěšné týdny s těmi méně výraznými. Do první desítky už párkrát nakoukl, ale minule mu patřila až sedmnáctá příčka. Ta je nyní zapomenuta, čtyřka znamená pro Daltona nové maximum.

Vzchopila se také Lady Gaga. "Stupid Love" míří z padesátého místa na sedmičku, čímž vyrovnává své nejlepší umístění. Naši dramaturgové kupodivu z květnového alba "Chromatica" stále vsází na ve světě ne tolik populární pilotní singl, zatímco v zahraničí spíše vyhrává duet s Arianou Grande "Rain On Me".

Posledním navrátilcem do Top 10 je Robin Schulz. Ve spolupráci s norskou zpěvačkou Alidou už německý DJ pamatuje i číslo pět, před týdnem se však s "In Your Eyes" krčili až v sedmé desítce. Tentokrát vyrazili razantně vpřed a v éteru uloupili osmičku.

Z nejlépe umístěné novinky se může těšit Anna K., která si zabrala čtyřicátou sedmou pozici. Spolu se spoluautorem písně a svým dlouholetým partnerem Tomášem Varteckým mohou doufat, že se v rádiích zdrží déle než "Na malou chvíli".

Padesátý třetí řádek si přisvojila Dua Lipa. Hit "Break My Heart" této britské zpěvačky už nějakou dobu boduje ve světových žebříčcích, v Británii si zapsal šestku, v dalších evropských státech se dokonce prodral na stupně vítězů. Od našich dramaturgů dostal konečně zelenou až nyní, po úspěchu "Don't Start Now" či "Physical".

Poslední novinku obstarali Nico Santos a Topic. Song "Like I Love You" začíná jako šedesátý osmý nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. The Weeknd - Blinding Lights
  2. Saint Jhn - Roses
  3. Ava Max - Kings & Queens
  4. Ray Dalton - In My Bones
  5. Chinaski - Kapradí
  6. Mirai - Yahoda
  7. Lady Gaga - Stupid Love
  8. Robin Schulz feat. Alida - In Your Eyes
  9. Kryštof - Hned teď (pojď být světlometem)
  10. Lewis Capaldi - Before You Go


Juice WRLD - Legends Never Die
© Universal
ALBA - "Legends Never Die". Takový název dostalo třetí album amerického rappera, který se proslavil pod pseudonymem Juice Wrld. Jak fanoušci jistě vědí, je to album posmrtné. Loni v prosinci se totiž jednadvacetiletý interpret předávkoval drogami.

A protože heslo "smrt prodává" pořád platí, kromě USA či Velké Británie se nahrávka vyšvihla do čela žebříčku také u nás. Alespoň na týden je tedy přerušena dlouhodobá nadvláda tuzemských zástupců rapu.

Ti se seřadili od druhého do čtvrtého místa. Ektor ("Original"), Robin Zoot ("Pouzar") i Viktor Sheen ("Černobílej svět") si se svými deskami shodně pohoršili o jednu pozici. Podobně dopadl také Kanaďan The Weeknd, který s "After Hours" opustil čtyřku a nově mu patří číslo pět.

Další novinku najdeme až na čtyřicáté osmé příčce. Jedná se o netradiční projekt slovenského rappera Dameho. Album "100ry" totiž stojí na zvucích, které sesbíral z instagramových příběhů.

Sedmdesáté deváté místo náleží stálici českého undergroudu. Monika Načeva připomíná nahrávkou "Zdivočelí koně" básně umělců, které pronásledoval komunistický režim. Do hudební podoby je převedla spolu se svou současnou kapelou.

Top 10 - alba:
  1. N Juice Wrld - Legends Never Die
  2. Ektor - Original
  3. Robin Zoot - Pouzar
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. The Weeknd - After Hours
  6. Harry Styles - Fine Line
  7. Nik Tendo - Restart
  8. Ca$hanova Bulhar - rap disco revoluce
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Mirai - Arigató

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY