Declan McKenna vystoupí v Praze, rok 2021 bude patřit i přesunutým koncertům Aviho Kaplana, Coeur de Pirate a Kensington

20.07.2020 10:08 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Hvězdný britský mladík Declan McKenna se svou debutovou deskou z roku 2017 pasoval do role mluvčího generace Z, když se nebál otevřít palčivá témata dopadající na dospívající mladistvé. Jeho druhá deska "Zeros" je naplánovaná na konec léta a McKenna slibuje, že přestože bude ještě excentričtější než jeho předešlá tvorba, před vážnými tématy se ani tentokrát nebude schovávat. Naživo nás o tom přesvědčí v pražském klubu Roxy 3. května 2021. Vstupenky budou v prodeji od 17. července na Fource.cz a u prodejců GoOut a Ticketmaster.

Jeho skladby jsou radostné, ale vždy se strefují do politických témat. V patnácti vyhrál talentovou soutěž festivalu Glastonbury díky skladbě "Brazil", která tematizovala korupční skandály FIFA kolem mistrovství světa ve fotbale z roku 2014 v Brazílii. O dva roky později se objevil na seznamu BBC Sound of 2017. Díky tomu si zajistil smlouvu u velké nahrávací společnosti Columbia, kde vydal i svou debutovou desku "What Do You Think About the Car?". Na té se objevily i skladby, ve kterých se věnuje sebevraždám transgender lidí nebo xenofobně zabarvenému mediálnímu pokrytí různých kauz dopadajících na britskou společnost. S nahráváním mu vypomohl producent James Ford (Arctic Monkeys, Klaxons).

Dnes jedenadvacetiletý hudebník vydá svou druhou desku "Zeros" už 21. srpna. Na rozdíl od předešlé tvorby se drží dále od konkrétních politických komentářů a ukazuje na jedné straně ještě hravější a barevnější část své osobnosti, na té druhé otevírá další znepokojující globální témata, která se valí na dospívající generaci. Písně inspirované Davidem Bowiem, St. Vincent i Abbou za pozitivními melodiemi tentokrát skrývají zpěvákovu reakci na lidskou omylnost prohlubující se globální krize.

Rok 2021 bude patřit i dalším koncertům, které musely být kvůli globální pandemii přesunuty. Nizozemská poprocková senzace Kensington, která ve svých koncertních plánech nikdy nevynechá Českou republiku, přijede do pražského klubu MeetFactory nakonec 29. března 2021. Kanadská zpěvačka, skladatelka a aktivistka Coeur de Pirate v Praze poprvé vystoupí 6. října 2021 v Paláci Akropolis a Avi Kaplan, dřívější člen fenomenálních Pentatonix, se se svou novou sólovou tvorbou představí v rovněž Paláci Akropolis 8. listopadu 2021, kam byl jeho koncert pro velký zájem přesunut z Rock Café.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY