Ektor přebírá vedení v domácím albovém žebříčku, The Weeknd stále vládne rádiím

09.07.2020 19:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zatímco rádiový žebříček má v posledních týdnech pořád stejného vítěze, Kanaďana The Weeknda, v čele albové hitparády se letos střídá snad celá česká rapová scéna. Minule se radoval Robin Zoot, tentokrát se štěstěna usmála na Ektora a jeho desku "Original".
The Weeknd - After Hours
© facebook interpreta
RÁDIA - The Weeknd válí v českém éteru dál, aktuálně si může odškrtnout už sedmý triumf. Pokud singl "Blinding Lights" zvítězí i v příštím týdnu, vyrovná se co do počtu prvenství letošnímu rekordmanovi, kterým je Lewis Capaldi. Skotský písničkář získal svých osm vavřínů v období od března do května a ještě nyní patří skladba "Before You Go" mezi deset nejhranějších. A to jsme si mysleli, že loňský megahit "Someone You Loved" už jen tak něco nepřekoná.

Těsně pod vrcholem se nově ocitla Ava Max. Zpěvačka, která loni z éteru dlouhou dobu vyhrávala se "Sweet But Psycho", si na stříbro polepšila z minulého bronzového stupínku. Její song "Kings & Queens" si prohodil pozici s písní "Kapradí" od Chinaski.

Malátný & spol. alespoň uhájili postavení nejhranější domácí kapely, ze čtyřky už jim však dýchají na záda Mirai - jejich "Yahoda" získala jednu příčku k dobru. Do Top 5 nově vtrhli Robin Schulz a norská zpěvačka Alida s "In Your Eyes". Oproti předešlému týdnu zaznamenali skok hned o jednadvacet míst.

Z novinek dopadla nejlépe ta od Welshly Arms. Americká blues-rocková parta už je českým posluchačům dobře známa díky úspěchu singlů jako "Sanctuary" nebo "Legendary", které rádia protáčela ostošest. Se "Stand" startuje skupina na osmačtyřicítce.

Padesátý třetí řádek si v debutovém týdnu zabral nizozemský zpěvák Remme. O přízeň českých fanoušků bude usilovat s emotivní skladbou "Lose Touch".

Na šedesátém místě vstupuje do pořadí Vladimír Mišík. Píseň "Jednou", která je zhudebněním básně Václava Hraběte, mu v červnu vynesla jednoho z hned šesti Andělů. Přestože vyšla již loni v září, až hlasování akademiků přimělo dramaturgy, aby jí dali šanci.

Ze solidního zástupu novinek zmiňme ještě tu od Emmy Drobné. Vítězka SuperStar z roku 2015 chystá po kladné odezvě prvotiny "You Should Know" svou druhou studiovku. Její předzvěstí je singl "Yeah Baby!", který začíná na osmdesáté druhé příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. The Weeknd - Blinding Lights
  2. Ava Max - Kings & Queens
  3. Chinaski - Kapradí
  4. Mirai - Yahoda
  5. Robin Schulz & Alida - In Your Eyes
  6. Ray Dalton - In My Bones
  7. Saint Jhn - Roses
  8. Dua Lipa - Physical
  9. Kryštof - Hned teď (pojď být světlometem)
  10. Lewis Capaldi - Before You Go


Ektor - Original
© facebook interpreta
ALBA - V čistě rapovém souboji minule Robin Zoot s deskou "Pouzar" možná trochu překvapivě porazil zkušenějšího Ektora. Tento týden se však karta obrátila a na vrchol vystoupalo album "Original" druhého jmenovaného. Po rozpačitém přijetí loňské nahrávky "Marko", která se nepodívala ani do první desítky, tak Marko Elefteriadis ukázal, že stále patří mezi nejžádanější jména domácí scény.

Na stupně vítězů se zase jednou podíval Viktor Sheen. Před týdnem jeho "Černobílej svět" sice musel ustoupit na čtyřku, tentokrát ale znovu potvrzuje pověst největší jistoty posledního roku.

Na bramborový post naopak klesl Vladimír Mišík s "Jednou tě potkám". Pořád je to ale skvělý výsledek, protože ještě před naprostým triumfem na Cenách Anděl se zpěvák pohyboval na chvostu pořadí.

Zpět do první pětice se probojoval The Weeknd. Co se týče zahraniční scény, vypadá to, že "After Hours" bude letos patřit ke komerčně nejúspěšnějším deskám.

Žádná novinka se do Top 10 neprokousala. Depeche Mode mají v České republice věrnou základnu příznivců, ale i když koncertní film "Spirits In The Forest" vyšel v kombinaci se soundtrackem v několika formátech, díru do světa neudělal. Patří mu čtrnáctá příčka.

Na padesátém šestém místě se kultovní skupina kolem Davea Gahana objevuje ještě jednou. Tentokrát do pořadí promluvil samostatný soundtrack "Live Spirits" k výše zmíněnému titulu.

Top 10 - alba:
  1. Ektor - Original
  2. Robin Zoot - Pouzar
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
  5. The Weeknd - After Hours
  6. Ca$hanova Bulhar - rap disco revoluce
  7. Nik Tendo - Restart
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Hradišťan & Spirituál kvintet & Dagmar Pecková - Hradišťan & Spirituál kvintet & Dagmar Pecková

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 27. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY