Zakk Sabbath slaví 50. výročí debutu Black Sabbath jeho vlastní verzí. Poslechněte si titulní kus

07.07.2020 09:44 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Kytarista Zakk Wylde, který se proslavil zejména po boku Ozzyho Osbourna, již před šesti lety založil projekt Zakk Sabbath. Kromě něj formaci tvoří ještě bratři Blasko (basa u Osbourna či Roba Zombieho) a Joey Castillovi (bubeník Danzig, Queens Of The Stone Age).

Jak lze snadno odvodit z názvu, kapela se profiluje jako tribute band raných Black Sabbath. A po letech živého hraní a jednom live EP dostane jejich snažení i studiovou podobu. V září totiž vyjde album "Vertigo", které je jakousi zakkovskou verzí legendárního eponymního debutu birminghamské skupiny.

V únoru letošního roku uplynulo rovných padesát let od jeho vydání. Skupina všechny skladby natočila tak, aby se co nejvíce blížily duchu originálu, navíc (stejně jako tomu bylo u původního alba) během čtyřiadvaceti hodin. Název kolekce odkazuje na jméno nahrávací společnosti, jež debut, který navždy změnil tvář tvrdé hudby, v roce 1970 vydala.

Nahrávka vyjde v září. Ti, kdo spoléhají na streamovací služby a digitální nahrávky, však budou mít tentokrát smůlu. Oproti všem trendům totiž "Vertigo" vyjde jen na CD, CD v kombinaci s DVD s dokumentem o natáčení a knihou anebo jako žlutý limitovaný vinyl. Alespoň malou úlitbou může být otvírák desky, slavná pecka "Black Sabbath", zveřejněná v podobě audiostopy na YouTube. Poslechnout si ji můžete níže. Je to pecka, že?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY