Cut Copy v klipu "Cold Water" zobrazují napětí mezi bděním a sněním

27.06.2020 11:34 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Zdá se, že mnozí hudebníci se během koronavirové situace skutečně činili, a tak konec prázdnin, případně začátek podzimu přinese hromadu novinek. Jednou z nich bude i deska "Freeze, Melt" od Cut Copy. Vyjde na konci srpna a skupina na ni teď láká druhým singlem "Cold Water".

Doprovodný videoklip režíroval americký umělec Takeshi Murata. "Otevřené okno a půlnočním sluncem osvětlený oceán - to v mém pohledu naznačuje posun ke klidu. Úzkost noci a hypnotizující napětí mezi stavy vědomí a snu," popisuje své dílo. Svým způsobem tak navazuje na minimalismus předchozího snímku "Love Is All We Share".

Samotnou píseň napsal Dan Whitford za chladných nocí během svého pobytu v Kodani. S mixem a produkcí mu pak vypomohl Christoffer Berg. Ten v minulosti spolupracoval například s Fever Ray, The Knife nebo Depeche Mode a jeho podíl na chystané šesté řadovce těchto sympaťáků z Melbourne naznačuje další hudební posun v jejich tvorbě.

"Freeze, Melt" vyjde v pátek 21. srpna a přinese tuto osmičku kompozic: Cold Water, Like Breaking Glass, Love Is All We Share, Stop Horizon, Running In The Grass, A Perfect Day, Rain, In Transit. Cut Copy se v nich budou věnovat především tématům spojeným s láskou v těchto podivných časech. "Jak milujeme v době, kdy se svět rozpadá?" ptají se. Odpověď se dozvíme už brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY