Jónsiho druhá sólovka vyjde v říjnu. Zazpívá mu na ní i Robyn

25.06.2020 13:59 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Vypadá to, že singl "Exhale" nebyl osamocenou vlaštovkou. Jónsi k němu totiž ve středu připojil další skladbu a přihodil informaci, že na podzim bude následovat celá deska.

Na písni "Swill" spolupracoval opět s A. G. Cookem, slyšíme v ní tak charakteristickou práci tohoto britského producenta s nervními riffy syntezátorů. Doprovodné video režíroval Barnaby Roper (spolupracoval například i s Davidem Bowiem) a celé vychází z počítačové animace figurín, jež mají Jónsiho tvář. Ačkoliv "Swill" není zrovna idylický název, dle autora se jedná o kvazi lovesong.

Chystaná kolekce pak ponese jméno "Shiver" a oproti debutu "Go" se zjevně dočkáme výrazného posunu ve zvuku. Postarají se o něj i dva výjimeční hosté - Robyn a Elizabeth Fraser z legendárních Cocteau Twins, jež si vyzkoušela i spolupráci s Massive Attack nebo The Future Sound Of London.

Jónsiho druhá sólovka vyjde 2. října a bude obsahovat tuto jedenáctku skladeb: Exhale, Shiver, Cannibal (with Elizabeth Fraser), Wildeye, Sumarið sem aldrei kom, Kórall, Salt Licorice (with Robyn), Hold, Swill, Grenade, Beautiful Boy. Vedle digitálních platforem se objeví na CD i na vinylu. Sběratelé mohou vyhlížet speciální vinylovou edici, k objednání je na zpěvákově Bandcampu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY