Miro Žbirka klipem "She's Out Of Control" láká na film "Meky"

23.06.2020 14:26 - Milan Menčík | foto: Universal

Už 9. července vejde do kin celovečerní dokumentární film "Meky". Uvádí ho klip "She's Out Of Control", což není nic jiného, než anglická verze písně "Cesta zakázanou rýchlosťou", jednoho z nejbigbítovějších kusů, co Meky kdy nahrál. Skladba se v roce 1982 objevila na exportní verzi desky "Sezónne lásky".

Song zazní i v samotném snímku a režisér Šimon Šafránek k němu také sestříhal doprovodný klip. Nechybí v něm nic, co Žbirku charakterizuje: skromnost, sláva, děvčata, z nichž největší pozornost má Mekyho manželka Katka, a také suchý anglický humor v jeho závěru.

"Snažili jsme se udělat filmový portrét, jaký tu není. Bez sentimentu a patosu, zato s humorem. Energický a podvratný. S hlasitou muzikou a především pokud možno upřímný a emocionální, lidský," popisuje Šafránek.

Uvedení "Mekyho" do kin provází akustické turné, které je příležitostí k setkání se Žbirkou nejen na velkém plátně, ale také živě. Ve vybraných kinosálech sítě CineStar hlavní protagonista společně s kapelou odehraje speciální akustický set.

CINEMA ACOUSTIC TOUR 2020
15. 9. CineStar Ostrava
16. 9. CineStar Olomouc
23. 9. CineStar Liberec
29. 9. a 30. 9. CineStar Praha Anděl



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY