Biffy Clyro se pro povznesenou "Tiny Little Fireworks" nechali naanimovat

17.06.2020 13:51 - Ondřej Kocáb | foto: www.biffyclyro.com

S blížícím se létem se pomalu schyluje k již jednou posunutému vydání osmé studiové desky skotských rockerů Biffy Clyro. Kolekce "Celebration Of Endings" by se k fanouškům měla dostat 14. srpna. V jakém duchu se ponese, již nastínily singly "Instant History" a "End Of...". Nyní kapela připravila videoklip ke třetí vypuštěné skladbě. Nejde však o úplnou novinku, jelikož byla součástí festivalových setlistů během minulého léta. Řeč je o hitovce "Tiny Little Fireworks".

Biffy Clyro již před pár lety výrazně odbočili od syrového kytarového zvuku a v jejich hudbě začala pozvolna převládat popová melodičnost s neuvěřitelně chytlavými refrény. Do této kategorie spadá také singl, na jehož videoklipu se kromě frontmana Simona Neila a bratrů Johnstonových podílely také jejich manželky. Energická a pozitivní atmosféra je základem a díky jednoduchosti melodie se refrén rychle zaryje pod kůži a je těžké jej dostat z hlavy.

Zatímco píseň samotná nikoho nepřekvapí a časem pravděpodobně zůstane pouhou položkou v bohaté diskografii, bavit rozhodně může onen zmíněný snímek. Postaral se o něj režisér Oscar Sansom ve spolupráci s animátory ze skupiny 2D Workshop. Formace z Kilmarnocku se během natáčení dost vyřádila a díky velmi povedeným animacím taky pravděpodobně pořádně pobavila. Výsledek, stylizovaný do barev obalu chystaného alba, je zdařilý, přestože trojice nemohla být pohromadě..



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY