Woodkid natáčel v Česku. Na chystanou desku teď láká temnou písní "Pale Yellow"

15.06.2020 15:00 - David Věžník | foto: Twitter Woodkida

Woodkid je zpět a v těchto dnech finišuje s přípravami toužebně očekávané druhé řadovky. Nástupce geniálního debutu "The Golden Age" ohlásil v dubnu pilotní singl "Goliath", v pátek jej pak následoval singl druhý, skladba "Pale Yellow".

Z kategorie Hello, yesterday's news: Yoann Lemoine, jak zní hudebníkovo civilní jméno, si (protože je taky režisér) své klipy točí sám a snímek ke "Goliath" nebyl výjimkou. Jeho tuzemské příznivce zřejmě (na rozdíl od nás) neminula informace o tom, že místem, kde se video zrodilo, jsou mostecké uhelné doly (fanoušci seriálu "Pustina" poznávají). Výsledek je zvukovou i vizuální orgií, a kdybychom mu věnovali samostatný článek, vysloužil by si desítku. Tak se na něj koukněte aspoň úplně dole.

Čerstvý, trip hopem nasáklý song je v porovnání s pilotem přímočařejší. Temná nálada, kterou buduje nejen Lemoinův charakteristický plačtivý vokál, ale i smyčce nahrávané v legendárních studiích Abbey Road, z něj ale i tak činí vysoce kvalitní záležitost. Tíživý pocit ještě umocňuje odosobněné, robotické lyric video. Tohle bude hodně dobrá deska.

Woodkid ji mimochodem předvede i českému publiku. Květnový koncert v pražském Foru Karlín se z důvodů pandemie čí*ské chřipky přesunul na 27. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY