Člověk krve zve do "Penzionu na věčnosti"

05.06.2020 18:14 - Petr Šrajer | foto: Zbyněk Riedl

Člověk krve vydává druhý singl z připravovaného dlouhohrajícího debutu "V kuchyni". Na rozdíl od dříve zveřejněné titulní skladby stojí "Penzion na věčnosti" v podstatě na folkově akustickém zvuku. Svým hudebním pojetím, ale hlavně specifickou staromilskou poetikou tak novinka navazuje na písničkářovo EP "Krajinou koster" z roku 2017.

"Penzion na věčnosti" má reálný předobraz, který autor zmiňuje i v textu. Je jím vila Nimrod u Mariánských Lázní. V různých dobách sloužila jako luxusní penzion, sanatorium pro raněné vojáky, dětská léčebna a donedávna rovněž jako oblíbený cíl lovců duchů, které rozpadající se budova s pohnutou historií přitahovala. V průběhu loňského roku došlo k její demolici, dnes je tudíž dům opravdu na věčnosti. Všechny tyto roviny se promítají jak do písně, tak do doprovodného videoklipu. I v něm se obrazy pohybují mezi snem a realitou.

Připravovaná deska "V kuchyni" vzniká opět v úzké spolupráci s producentem Tomášem Tkáčem, jinak členem projektů Pris a něco něco. Právě u jeho vydavatelství Divnosti by letos mělo album vyjít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY