Živé kvety v "Salutuj" vyhlížejí slunce na obzoru

03.06.2020 11:05 - Petr Šrajer | foto: facebook Živé kvety

Bratislavské Živé kvety v průběhu karantény nezahálely. Aktuální singl "Salutuj" je totiž už třetí novinkou, kterou skupina od vypuknutí pandemie zveřejnila. Skladba je nadějným výhledem do budoucnosti, byť vznikala v provizorních podmínkách, typických pro uplynulé týdny.

"Skúšky boli vylúčené, a tak sme sa zabávali aspoň tým, že som doma nahral základ skladby a poslal ho ďalej zvyšku kapely. Takto sme si navzájom pingpongovali rôzne nápady, až vzniklo 'Salutuj', ako jarno-letné nadýchnutie do časov, kedy veríme, že sa už konečne stretneme niekde na letnej terase v Bratislave a mimo nej. Budeme piť alko a nealko, grilovať a do toho hrať koncert," shrnuje kytarista kapely Peter Bálik.

Popisovanou atmosféru se podařilo úspěšně přetavit do písně samotné - po jejím poslechu má člověk chuť jednoduše vyběhnout do parku. Možná tomu napomáhá i přiznaně amatérský klip, který dýchá sluncem a člověčinou. "Salutuj" neláká pouze na lepší časy, ale také na kolekci raritních nahrávek Živých kvetů, která by měla vyjít letos na podzim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY