SOHN se připomene netradičním koncertním záznamem

21.05.2020 08:51 - Dan Hájek | foto: Ramiro Elena

Od vydání jeho druhé desky "Rennen" již utekly skoro tři roky. SOHN tehdy vyrazil na krátké turné, mezi jehož zastávkami byla i pražská. Po vydání dvojsinglu "Hue/Nil" se stáhl do ústraní, aby mohl připravovat speciální koncert. Odehrál jej v polovině loňského října v Amsterdamu a jeho záznam za dva týdny vydá.

Pro vystoupení se Christopher "Toph" Michael Taylor spojil s orchestrem Metropole Orkest pod dirigentským vedením Hanse Eka. Nabídl průřez celou svou kariérou, zaměřil se dokonce i na svůj debut "Tremors". Všechny skladby se dočkaly nových aranží pro čtyřiapadesátičlenný orchestr. "Jednotlivá aranžmá povýšila mé písně do jiné dimenze, naštěstí jsme to všechno i nahráli. Samotné album je pro mě víc než jen obyčejný záznam, je to spojení hybridní elektroniky a bohaté orchestrace. Jsem velmi hrdý na to, jak to do sebe krásně zapadlo," prohlásil.

Živák "Live With The Metropole Orkest" vyjde v pátek 5. června a přinese tyto skladby: Hue, Fool, Oscillate, Signal, The Wheel, Bloodflows, Tremors, Harbour, Nil, Lights, Lessons, Hard Liquor, Artifice, Conrad, Rennen. Album vyjde digitálně a na limitovaném vinylu (SOHN původně zamýšlel jej vydat jako release na letošní Record Store Day). V pátek 22. května si prožije svou premiéru a zároveň i derniéru na streamu - podrobnosti můžete sledovat na hudebníkově oficiálním webu, kde je možné si nahrávku rovněž předobjednat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY