The Weeknd ani Nik Tendo v českých hitparádách znovu nenašli přemožitele

21.05.2020 17:00 - Josef Martínek | foto: Variety.com

Po skončení nouzového stavu české ulice zase trochu ožily, avšak v hitparádách je tomu naopak. Aktuální kolo patří k těm, které přinesly jen minimum změn. V čele rádiového pořadí vydržel The Weeknd s "Blinding Lights" a v albech už potřetí vede Nik Tendo s nahrávkou "Restart". Také novinek najdeme jen málo.
The Weeknd - After Hours
© facebook interpreta
RÁDIA - Kanaďan The Weeknd je zvyklý dobývat vrcholky digitálních žebříčků, ale v českých rádiích jeho písně v posledních letech tak často nezněly. Nové album "After Hours" mu však přineslo i globální hit "Blinding Lights", který podruhé vévodí i u nás. Při výpisu jeho úspěchů se zdá, že triumfoval na všech důležitých trzích - v USA, Velké Británii, Německu, Austrálii, Kanadě, Francii a k tomu i v mnoha dalších státech. Snad jen asijský trh nemá zpěvák tolik podchycený, v Japonsku byl totiž nejlépe devětapadesátý.

Skupině Kryštof je asi druhé místo souzeno. S "Hned teď (pojď být světlometem)" se v pořadí vyskytuje sedm kol, z toho pětkrát zakotvila právě na dvojce. Jelikož je ale zmíněná písnička optimistického, až rozjásaného charakteru, možná její čas přijde teprve v horkých letních měsících.

Zpět na stupně vítězů se vrátil Lewis Capaldi. S "Before You Go" kraloval žebříčku od března hned osmkrát v řadě, minule si ale pohoršil až na čtyřku. Nyní je to o něco lepší, když poskočil na bronzový stupínek.

Brambory tentokrát zbyly na Duu Lipu, která si s Capaldim prohodila pořadí. "Physical" je jedním ze stěžejních singlů její druhé desky "Future Nostalgia", kterou jsme na musicserveru vyhlásili Albem týdne.

Po minulém výpadku z Top 10 se zpět mezi nejhranější probila Alicia Keys s "Underdog". Singl z její chystané sedmé řadovky "A.L.I.C.I.A" se chytil především v Evropě, kde zabodoval hned v několika zemích. Kromě České republiky ho první desítka neminula ani v Chorvatsku, Belgii či na Slovensku. Zpěvačka k nám měla přijet koncertovat 25. června, ale celé evropské turné bylo odloženo. Náhradní termín bychom se měli dozvědět během několika dnů.

Po pouhých dvou týdnech v hitparádě se do elitní desítky podívali Chinaski. Zdá se, že o nálepku letitých stálic českého éteru nepřipraví Michala Malátného a spol. ani song "Kapradí", aktuálně osmý nejpřehrávanější.

S novinkami je to tento týden slabší. Ta nejlépe umístěná startuje na jednapadesátém řádku, zasloužil se o ni Niall Horan s "Black And White". Zbylé dva čerstvé kusy se vmáčkly na chvost pořadí. Doja Cat je se "Say So" devadesátá šestá a Billie Eilish byly s bondovkou "No Time To Die" přisouzeny dvě devítky.

Top 10 ČR - rádia:
  1. The Weeknd - Blinding Lights
  2. Kryštof - Hned teď (pojď být světlometem)
  3. Lewis Capaldi - Before You Go
  4. Dua Lipa - Physical
  5. Alicia Keys - Underdog
  6. Bad Wolves - Sober
  7. Kygo, Avicii & Sandro Cavazza - Forever Yours (Avicii tribute)
  8. Chinaski - Kapradí
  9. Felix Jaehn feat. Vize & Miss Li - Close Your Eyes
  10. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita


Nik Tendo - Restart
© facebook interpreta
ALBA - Jestliže rádiový žebříček nepřinesl mnoho vzruchu, v tom albovém je tento týden úplně mrtvo. Prvních osm míst totiž kopíruje pořadí minulého týdne.

Nik Tendo s EP "Restart" tedy triumfuje celkově potřetí. Rapper, který na fotografiích cení zlatý chrup, zatím chrlí singl za singlem a vedle toho se připojil k zástupům těch, kteří v době pandemie pomáhají zdravotním organizacím a seniorům. Více o projektu #Hot16Challange2 se dozvíte třeba na jeho Instagramu.

Viktor Sheen je součástí hitparády o poznání déle, konkrétně jednapadesát týdnů. Znamená to, že právě v tomto období dovršuje rok od vydání svého streamovacího trháku jménem "Černobílej svět". Kromě úvodního kola od té doby ani jednou nechyběl v první pětici. Tentokrát mu patří stříbro.

Dominanci rapu stvrzuje třetí pozicí Separ s "OG". Slovenský interpret má kromě ještě horké hudby také novou kolekci oblečení, kterou nazval 2014-2020. Právě tyto roky prý pro něj mají velký význam. Na Instagramu se navíc pochlubil tím, že překonal hranici tři sta tisíc sledujících. Kdo z domácích hvězd popu může říci něco podobného?

Nemedailové pozice první desítky jsou ve znamení zahraniční hudby. Výjimkou je jen šestka, kde setrval Nik Tendo s loňským počinem "Fatamorgana". Pokud se ptáte, které z mezinárodních hvězd nejčastěji znějí z playlistů na Spotify a podobných službách, tady jsou jejich jména: The Weeknd, Dua Lipa, Billie Eilish, Post Malone, Ed Sheeran a Harry Styles.

Novinku najdeme v první stovce jen jednu. Potěší milovníky trampské hudby. Supraphon dal totiž dohromady výběr singlů skupiny KTO (Kamarádi táborových ohňů) z let 1969 - 1987, který odstartoval na sedmdesátém třetím místě.

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Restart
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Separ - OG
  4. The Weeknd - After Hours
  5. Dua Lipa - Future Nostalgia
  6. Nik Tendo - Fatamorgana
  7. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  8. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  9. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  10. Harry Styles - Fine Line

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY