Ian Anderson z Jethro Tull trpí chronickou obstrukční plicní nemocí

19.05.2020 12:04 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Nedobré zprávy přišly z tábora britské prog-rockové legendy Jethro Tull. Zpěvák, flétnista, kytarista a obecně vzato nejvýraznější tvář uskupení Ian Anderson totiž oznámil, že bojuje s vážnou chorobou.

V pořadu televize AXS TV The Big Interview se svěřil, že trpí chronickou obstrukční plicní nemocí. Přiznal, že jeho stav se v současné době zhoršuje, ale že to rozhodně nevzdává a dále bojuje.

Chronická obstrukční plicní nemoc je závažné onemocnění s velice nenápadným, pozvolným průběhem, které má za následek postupné omezování průtoku vzduchu v průduškách. Tento problém vzniká jako abnormální zánětlivá reakce na škodlivé látky a plyny ve vdechovaném vzduchu. Choroba byla muzikantovi diagnostikována před několika lety, nyní, jak sám prohlásil, prochází obdobím zhoršení, které se projevuje infekcí a akutní bronchitidou.

"Nemoc samozřejmě ovlivňuje můj život, ale není to tak zlé," poznamenal. Svůj stav označil za důsledek padesáti let strávených na světových pódiích. Jak se vše projeví na dalších plánech formace, nezmínil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY