Serj Tankian vydá EP se songy, které měly skončit na albu System Of A Down

17.05.2020 11:16 - Simona Knotková | foto: Amy Harris

Vytrvale očekáváte nové album System Of A Down? Stále čekáte marně. Částečným uspokojením by však pro vás mohlo být nadcházející EP Serje Tankiana - přinese totiž přímo systémovské songy.

"Původně jsem je zamýšlel pro naši skupinu. Protože jsme se ale nedokázali dohodnout, jak pokračovat, rozhodl jsem se, že je dokončím sám a vydám jako EP. Všechny v sobě mají klavír nebo syntezátory, což je trochu odlišné od Systémů, i když i my jsme nějaké synťáky používali. Něco je tam fakt dost tvrdé, něco legrační a je tam třeba taky píseň o mém synovi. Má to celou paletu témat, politických i nepolitických. Je to asi jako já, od všeho něco," prozradil zpěvák v rozhovoru pro web SPIN.

Možný název novinky by prý mohl odkazovat na ikonickou nahrávku SOAD. "Přemýšlím, že to pojmenuju 'Elasticity', a to z důvodu, že jsem na tom chtěl dělat se Systémy, a nevyšlo to. Pro mě to sice není 'Toxicity', ale je to 'Toxicity'," svěřil se Tankian a dodal, že výsledek by měl vyjít ještě letos.

A co se týče skutečných nových skladeb jeho domovské kapely? "Nevím. Nic se neděje. Ale nikdy neříkej nikdy," odpověděl neurčitě muzikant.

Jako malá záplata na strádání fanoušků skupiny může být Tankianova nedávná hostovačka v bokovce bubeníka System Of A Down Johna Dolmayana These Grey Men. Dvojice společně předělala například "Starman" Davida Bowieho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY