V "All Together Now" u OK Go poprvé vítězí obsah nad formou

15.05.2020 08:02 - Petr Šrajer | foto: facebook interpreta

Ani OK Go nedokázali odolat současnému trendu a natočili píseň komentující současnou pandemii koronaviru. Jelikož je kapela mistrem v oboru kreativně řešených videoklipů, doprovází singl "All Together Now" také video. Vzhledem k podmínkám vzniku se klip neodehrává ani ve stavu beztíže ani na speciální hudební dráze a nestojí ani na propracované choreografii. Na poměry uskupení velmi jednoduché video je poskládané ze snímků jednotlivých členů kapely, natočených v domácí izolaci. Poprvé v historii kvarteta tak vítězí obsah nad formou.

"Chytil jsem koronavirus v době, kdy bylo v Kalifornii nahlášených pouze šest případů, všechny stovky mil od L.A., kde žiji. Symptomy se sice projevovaly nekonečně dlouho, skutečně vážné to ale bylo jen chvilku. Boj mé ženy Kristin byl náročnější. V nemocnici byla jen krátce, ale i poté zůstala upoutána na lůžko s dýchacími problémy. Já se mezitím staral o naše dvouletá dvojčata. Ve chvílích, kdy pro ni bylo dýchání opravdu namáhavé, jsem se obával o její život." Těmito slovy začíná prohlášení frontmana Damiana, které prozrazuje, že se v tomto případě nejedná o laciné přiživení se na aktuálním tématu.

Podle slov skupiny zůstává "jednou z mála konstant v této nejisté době hrdinství pracovníků v první linii". Hudebníci tak zároveň vyzvali své fanoušky k finanční podpoře mezinárodní zdravotnické organizace Partners In Health, výměnou za možnost stažení písně nebo speciálních omalovánek s motivy OK Go.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY