Die Happy hrají na "Guess What" pouze průměrný pop rock

14.05.2020 16:34 - Ondřej Hricko | foto: facebook Die Happy

Marta Jandová se po delší odmlce, kdy se věnovala především mateřským povinnostem i aktivitám v Česku, vrátila ke své německé kapele Die Happy, aby společně natočili následovníka "Everlove" z roku 2014. Novinka dostala jméno "Guess What" a je jejich již devátým počinem. Bohužel počinem nevýrazným.
5/10

Die Happy - Guess What

Skladby: Guess What, Kiss Me, Here I Am, Love Suicide, No Tomorrow, Give Me A Break, Story Of Our Life, Die My Baby, Trippin', Letter To A Friend
Vydáno: 10.4.2020
Celkový čas: 38:01
Vydavatel: Bullet Records

Die Happy vtrhli na německou klubovou scénu už v devadesátých letech a u našich západních sousedů si vybojovali poměrně slušnou základnu fanoušků. Přestože za mikrofonem stála dcera Petra Jandy Marta, českému publiku se formace dlouho vyhýbala. V posledních letech už si ale díky pravidelnému koncertování u nás získala i tuzemské posluchače. Na nové album "Guess What" jsme si ale museli počkat dlouhých šest let.

Ačkoliv jej otevírá řízná titulní rocková pecka s pořádně kousavým riffem a hlučným refrénem, v němž se Jandová pěvecky vyřádila, zbytek nahrávky se nese v překvapivě klidnějším pop-rockovém duchu. Škoda, že se zde nenachází vícero energických kousků, jakým je právě úvodní píseň připomínající zlaté časy Guano Apes. Místo toho nám Die Happy servírují poněkud suchopárné songy jako "Kiss Me", "Story Of Our Life" či "Love Suicide", odkazující spíš k repertoáru Pink nebo Avril Lavigne než k rockovému soundu. Ostatně zvuk sám je všeobecně slabý a nevýrazný a podtrhává nohy některým dobrým vokálním či kytarovým partům. "Guess What" je tak velmi rutinní a nevýraznou deskou, která nemá šanci zaujmout a posílá značku Die Happy do vod nelichotivého průměru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY