V písni "I když jsme plešatý" zpívá Pokáč s Annou Slováčkovou o nadhledu. A o chybějících vlasech

11.05.2020 15:13 - Hana Bukáčková | foto: Facebook interpreta

Jak sám název napovídá, právě chybějící vlasový porost svedl tyto dva interprety dohromady, a vznikla tak píseň, jejímž poselstvím je mít radost z maličkostí a užívat si života. A jsou s ní spojené dobré úmysly. Veškeré příjmy z rotací singlu poputují na konto projektu Můj nový život podporujícího onkologicky nemocné dětské pacienty.

Autorem hudby a textu je Pokáč, jemuž příběh nemocné Anny Slováčkové přišel inspirativní nejen tím, jak je jeho kolegyně statečná a optimistická, ale i tím, že si jsou v současné chvíli vizuálně docela podobní. "Pokáč je génius. Písničku měl napsanou lusknutím prstu a já se do ní okamžitě zamilovala, nebylo co řešit a co měnit," uvedla zpěvačka.

"S Aničkou jsme tenhle song domluvili ještě před pandemií covidu-19, nicméně ani během týhle divný doby nezmizely ostatní nemoci ze světa, naopak je jim věnována menší pozornost a děcka trpící rakovinou jsou ještě ohroženější než předtím. Proto prosím podpořte tento projekt, ať už přehráním tohoto songu nebo zakoupením plyšového Pokáčka," dodává písničkář.

Minimalistický, černobílý videoklip vznikl zkraje dubna. Režie a kamery se ujal Jakub Mahdal a kvůli pandemii se natáčel v oddělených prostorách, aniž by se oba interpreti potkali. Výsledek vyniká svojí jednoduchostí, odzbrojujícím nadhledem a typickým Pokáčovým nezaměnitelným rukopisem. Písnička je na poslech křehká, melancholická a textově samozřejmě vtipná. Člověk se zkrátka musí brát takový, jaký je, přistupovat k životu s pokorou a i na tom negativním se snažit vidět něco pozitivního.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY