Tata Bojs chystají interaktivní online koncert. Zapojit se můžou i fanoušci

10.05.2020 13:48 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Tata Bojs nelení ani v době koronavirové. Pracují na novém albu, které by mělo vyjít snad na podzim, a než se tak stane, propojí opět vizuální umění s tím hudebním. Ve středu 13. května odehrají stream z Divadla v Celetné. Výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu Šestý smysl, který pomáhá zejména rodinám s handicapovanými dětmi, dětem z dětských domovů, v pěstounských rodinách nebo organizacím pečujícím o postižené.

Kapela přichází s unikátním koncertním konceptem OnLive, který nabídne živý přenos s interaktivními prvky. "Vymysleli jsme takový formát, který se bude co nejvěrněji podobat reálnému koncertu a umožní s diváky navázat kontakt a vzít je co nejvíce do hry, aby i my jsme měli pocit živého koncertu," popisuje unikum bubeník Milan Cais tím, že diváci se do hlediště dostanou virtuálně prostřednictvím webové stránky.

"Víme, že se pokoušíme tak trochu o nemožné - vytvořit v onlineu stejnou atmosféru jako na živé akci," vysvětluje režisér Petr Hanousek základní princip onlive přenosu. Ten je založený na kombinaci několika immerzivních technologií. Na rozdíl od běžných streamů bude v tomto případě divák mít možnost interaktivity v prostoru divadla i v komunikaci se samotnou kapelou. Vstup do online prostoru, kde se odehraje koncert, bude umožněn všem fanouškům kapely. "Diváci budou mít v rámci přenosu možnost vstoupit do vysílání virtuálně skrze velkou LED stěnu umístěnou na pódiu za kapelou a několika menších obrazovek rozmístěných na sedačkách v sále. Kapela je tedy uvidí a bude možné společně interagovat, například tak, že si je umělci pomyslně vytáhnou na pódium a prohodí společně několik málo vět," přibližuje některé z funkcí nezvyklého streamování spolumajitel Brainz Studios Robin Pultera.

"Tahle poměrně náročná akce bude mít ještě jeden zajímavý výstup v podobě virtuálního obsahu. Fanoušci si pár dnů před koncertem na naši výzvu hlasováním vyberou tři písničky, které pak zahrajeme za sebou. A tyhle tři písně natočené speciální kamerou se stanou obsahem VR brýlí, které potom společně s nadačním fondem Šestý smysl rozvezeme personálu Ústřední vojenské nemocnie v pražských Střešovicích, aby se mohl při náročné práci trochu odreagovat," uzavírá Cais.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY