Moby k songu "Too Much Change" natočil netradiční video

13.05.2020 11:23 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jak již pravděpodobně víte, Moby chystá na 15. května vydání studiové desky "All Visible Objects". A protože do tohoto data zbývá už jen pár dní, přichází logicky s dalším singlovým lákadlem. Těžko říct, kdo mu s výběrem pomáhal - volba totiž padla na dost rozporuplnou píseň "Too Much Change".

V základní albové verzi má song, který tento americký hudebník natočil ve svém pokoji, téměř deset minut. Pro potřeby rozhlasu tak muselo přijít zkrácení, a zhruba dvě třetiny byly odstraněny. Posmutnělá skladba se nese ve středně rychlém tempu. Nejvýraznější položkou, která jí dává alespoň malé ambice pro rádiové využití, je nádherný vokál zpěvačky Apollo Jane.

Možná i kvůli koronaviru je nejpodivnější položkou vizuál. Moby pro něj použil obrazy z bezeslovné novely amerického umělce Lynda Warda "God's Man" z roku 1929. Toto dílo vzniklo výhradně za použití dřevorytů a šlo o průkopnický počin, který pomohl prosadit novou éru vizuálního umění a stal se jakýmsi předchůdcem dnešních moderních grafických románů a komiksů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY