Xindl X cítí, že "Něco je ve vzduchu"

05.05.2020 10:04 - Milan Menčík | foto: Tomáš Nosil

Xindl X využil koronavirové krize už k několika svým výtvorům. Nejvíce pozdvižení vyvolal ten, který zpíval na melodii, již u nás pod názvem "Colu, pijeme colu" proslavil Michal David. Pořádným dotaženým singlem včetně stylového lyric videa je však až skladba "Něco je ve vzduchu". Pokud zavřete oči, možná ani nepoznáte, že je právě o čínském viru, její text je totiž daleko plastičtější. Píseň by zároveň měla vyjít na chystaném CD, které se muzikant chystá pokřtít v příštím roce v pražské O2 areně.

"Pokusil jsem se shrnout svoje pocity z této podivné doby, v níž jsme se všichni ocitli. Na jedné straně zvykání si na svá domácí vězení a na všudypřítomný strach šířený z médií, na druhé straně ta obrovská sounáležitost, kterou mezi lidmi cítím," vysvětluje Ondřej Ládek. "Lidé, co pro své okolí šíjí roušky a vyrábí respirátory, dobrovolníci, co pod Červeným křížem a dalšími organizacemi vyráží pomáhat seniorům. Jiní se skládají na potřebné, i když vědí, že sami budou v příštích měsících v nouzi," nachází naději i v této - pro mnohé neveselé - době.

Produkce se tradičně ujal Dalibor Cidlinský jr. Xindl X zřejmě nerad mění zažité věci (proč však taky, když jsou úspěšné?). Animované lyric video mu tak znovu zpracoval Ondřej Pfeiffer a zvládl ho určitě lépe než například Patrik Černoch u písně Lucie Bílé "Cirkus bude!".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY