Neočekávaný dýchánek vyplodil Plod a hned ho i pokřtí

31.03.2003 19:00 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Neočekávaný dýchánek 2003
© facebook interpreta
Neočekávaný dýchánek, početný pražský orchestr, v jehož hudbě si podává ruce západ s východem, pub-rock s world music i punk s folklórem, vydává v těchto dnech své nové album s názvem "Plod". Je plné chytlavých melodií a nefalšovanou hospodskou energií potěší především ty, kteří více než velké umění hledají nápady, živelnost a dobrou náladu.

Deska byla pořízena ve střešovickém studiu jáMOR počátkem roku pod dohledem zkušeného zvukaře Ondřeje Ježka a je v pořadí druhou položkou v diskografii tohoto neobyčejně originálního seskupení, které je osvědčenou atrakcí letních festivalů, honosných klubů i hospodských sálů. Vedle několika oprášených starších písní najdou posluchači na novince hlavně materiál z posledního období, nashromážděný od eponymního debutu z roku 2000, celkem sedmnáct kousků. Disk je opět opatřen působivým digipackem a vyšel opět vlastním nákladem. Koupit ho lze v nezávislých distribucích a pochopitelně i na webu skupiny.

Pražský křest alba "Plod" proběhne ve čtvrtek 3. dubna v sále Baráčnické rychty. Kmotrem cédéčka bude leader skupiny Echt! Karel Malík, jako hosté přijdou poblahopřát i zahrát další ctitelé šramlu, spřátelený letenský spolek Rudovous. Krom křtu se zároveň bude jednat o na delší dobu poslední vystoupení před plánovanou několikaměsíční pauzou, způsobenou očekávanými přírůstky v rodinách zpěvačky Zuzany Hanzlové a kytaristy Tondy Hluštíka. Inu plodné jaro...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY