Pet Shop Boys přinutí v "I Don't Wanna" introverta jít tancovat

24.04.2020 14:28 - Honza Balušek | foto: x2

Ačkoli by se mohlo zdát, že Pet Shop Boys refrénem svého nového singlu ("I don't wanna go out...") naskočili na vlnu coronavirových písní a výzev, aby lidé zůstávali co nejvíce doma, s covidem-19 nemá skladba opravdu nic společného. Je totiž o nesmělém mladíkovi, který si vůbec nevěří, a radši zůstává doma, než aby se šel bavit s přáteli.

Už čtvrtý singl z aktuálního alba dua "Hotspot" by slušel kdekteré diskotéce a dokazuje, že Neil Tennant a Chris Lowe stále umějí napsat potenciální taneční hit, i když jejich souputníci už nasadili bačkory a koukají na "Ordinaci" (či samozřejmě obdobný seriál, který vysílají na britských ostrovech).

Singl je navíc opatřen i videoklipem, což u PSB není v posledních letech až tak obvyklé. Ten sice formálně patří mezi lyric videa, je však řešen formou komiksu, v němž se odehrává příběh s pozitivním koncem, který jsme vyspoilovali už v titulku.

Jak čeští fandové už určitě vědí, pražský koncert, který se měl odehrát 13. května v pražském Foru Karlín, byl odložen na příští rok. Lístky si tak můžete doma opečovávat až do 8. června 2021. Vystoupení je v této chvíli vyprodáno, ale není vyloučeno, že se později do prodeje vrátí nějaké vrácené vstupenky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY