Rolling Stones zveřejnili píseň "Living in the Ghost Town", první po osmi letech

23.04.2020 20:43 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Současná divná doba je plná překvapení. Dva nové songy vydal dosud dlouho mlčící Bob Dylan, ve čtvrtek naprosto nečekaně a bez přípravy vypustili nový kus do světa také harcovníci Rolling Stones. "Living in the Ghost Town" je jejich první materiál po osmi letech, kdy vyšly dvě písně na kompilaci "GRRR!".

Už před nějakou dobu se objevily zprávy o tom, že jsou tihle nezastavitelní britští veteráni opět ve studiu, kde by měl vznikat následovník nahrávky "A Bigger Bang", jež vyšla v září 2005.

Mick Jagger se v rozhovoru pro Apple Music nechal slyšet, že "Living in the Ghost Town" napsal společně s Keithem Richardsem už před rokem. "Nebyla zamýšlena pro tyhle časy, ale nakonec jsme se rozhodli, že se to docela hodí. Některé části textu jsem drobně upravil. Ale v podstatě je to tak, jak jsme to napsali," popsal zpěvák genezi nového počinu.

Ten sám o sobě nijak výrazně nepřekvapí, nese se v duchu nastoleném posledními klasickými řadovkami, osvěžením je výrazný vliv reggae. Přesto je rozhodně fajn slyšet, že je tahle kapela celkem ve formě. Skladbu ve večerních hodinách doplnil i videoklip, který střídá pohledy do studia s jízdou prázdnými městy.

Kytarista Keith Richards dodal: "Máme (s Jaggerem - pozn. redakce) nyní spoustu volného času. Očividně vlastně nemůžeme dělat nic moc jiného než napsat nějaké nové písničky, co?" Že by to byl přece jenom základ vznikající nové desky?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY