Mayhem zveřejnili záznam koncertu z festivalu Brutal Assault

25.04.2020 09:38 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Doba koronavirová uťala téměř celé hudební dění - alespoň co se týče živého hraní. Ruší se koncerty, turné se překládají na příští rok a organizátoři letních festivalů jsou jako na trní, jestli se jejich akce uskuteční, či nikoliv. Na druhou stranu řada kapel tak objevila možnost streamů, jiní muzikanti zase obdarovávají fanoušky poklady ze svých archivů. Jako třeba norští blackmetalisté Mayhem, kapela, kterou je možné směle označit za jedny z otců zakladatelů oné druhé vlny stylu, pro který se vžil název true Norwegian black metal.

Na server YouTube nyní zavěsili koncert, který má pro domácí fanoušky speciální příchuť. Vznikl totiž v roce 2017 na festivalu Brutal Assault v Jaroměři. Set, který se před třemi lety ve zdech pevnosti Josefov odehrál, stál na kompletním přehrání klíčového alba "De Mysteriis Dom Sathanas". Byl to styl v nejčistší podobě, doprovodila jej efektní a přesto jednoduchá show a hlavně ve své podstatě hity jako "Freezing Moon", "Funeral Fog" nebo titulní "De Mysteriis Dom Sathanas".

Mayhem jsou jednou z hlavních hvězd letošního, jubilejního pětadvacátého ročníku metalového svátku. Tentokrát přijedou vyzbrojeni pozitivně přijatým albem "Daemon".

Nejnovějšími přírůstky do sestavy josefovské přehlídky jsou Gaahl's Wyrd, tedy sólový projekt zpěváka Gaahla, další z významných osob severského blacku, a také Malevolence. Ti přivezou směs hardcoru, sludge, ale i hardrockové melodiky inspirované Black Sabbath či jižanským rockem. Pokud všechno klapne a brány pevnosti se skutečně otevřou, bude to od 5. do 8. srpna. Konečné rozhodnutí o tom, zda se bude festival konat, by podle organizátorů mělo padnout na začátku června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY