Palác Akropolis ožije v pátek osmihodinovým Art Maratonem

21.04.2020 19:18 - Ondřej Hricko | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Ačkoliv jsou prostory Paláce Akropolis na pražském Žižkově ze známých důvodů pro veřejnost uzavřené, v pátek 24. dubna užijí osmihodinovým uměleckým maratonem. Od čtvrté hodiny odpolední až do samotné půlnoci se na jevištích malé scény i velkého sálu vystřídá více než dvacítka umělců, jejichž tvorbu budou diváci moci sledovat online z pohodlí a bezpečí svých domovů.

Art Maraton - správný vizuál
© facebook interpreta
"Oslovili jsme hudebníky, kteří v Paláci Akropolis již hráli a kteří jsou součástí její dramaturgie, a přidali jsme k nim sekci autorského čtení. Vznikne tak celek, který bude mít nečekané spojitosti. Osobně se těším na působivou rozmanitost, jež vznikne," dodává ředitel klubu Petr Boháč.

Hlavní hvězdou večera bude pražská parta Cocotte Minute, která zde pravidelně koncertuje. Jistě bude stát za to sledovat, jak si poradí s prázdným sálem. Když zde totiž hrála v prosinci loňského roku naposledy, bylo vyprodáno.

Na pódiu se dále objeví oceňovaný Kittchen, na Anděla nominovaná Bára Zmeková, Bratři, Never Sol, Clarinet Factory, Malé zvíře či Moonspotter, kteří představí svou čerstvě vydanou desku "Worship Warship".

Vedle hudebního programu bude součástí večera také autorské čtení. Do své tvorby nechá nahlédnout hned osm autorek, například Kamila Hladká se svou knihou "Hornické vdovy", Miřenka Čechová či Apolena Rychlíková. Autentické fotografické a literární deníky pak nabídne světově oceňovaná fotografka Libuše Jarcovjáková.

Vstupenky na Art Maraton jsou již nyní k dispozici na GoOut.cz v hodnotě od 100 Kč do 5 000 Kč. Výtěžek pořadatelé rozdělí mezi přítomné umělce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY