Pacino na benefičním EP "Hlad" přinášejí novinku i archivní kousky

21.04.2020 18:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Archiv kapely

Doba, která zoufale nepřeje kultuře a ještě zoufaleji klubové scéně, vyvolala řadu pozitivních reakcí. Jednou z nich je i série benefičních EP labelu Stoned To Death. Každá ze zúčastněných kapel si vybrala jeden klub, jemuž věnuje výtěžek z prodeje. Vykopli Pacino s minialbem "Hlad".
8/10

Pacino - Hlad (EP)

Skladby: Hlad, Marek, Písek/Pole
Vydáno: 14.4.2020
Celkový čas: 8 minut
Vydavatel: Stoned To Death
Třípoložkové dílko je beneficí pro olomoucký kolektiv SF Mini provozující zkušebnu, skate zónu a místo pro pořádání koncertů. Ale nejen to - formace z Orlové využila čas v karanténě pro přípravu nového alba, očekávaného následovníka oceňované kolekce "Půl litru země", a EP tak využívá jako prostor pro prezentaci první ukázky čerstvého materiálu.

Titulní "Hlad" je sice jen demoverzí, která vznikla napůl v Praze, napůl v Orlové, i tak ale spolehlivě naznačuje směřování skupiny. Prim tentokrát hrají melancholičtější tóny a jaksi méně naléhavý vokál. Samotná píseň ale zaujme svým beznadějným, syrovým pojetím textu: "Hladový tělo v mokrejch hadrech, pošli ho napřed, dech ho dožene." Mrazivé, výhružné, působivé.

Pomyslná druhá strana EP patří dvojici kratších a hlavně již starších skladeb. Výhradně instrumentální "Marek" je živou verzí kusu z již zmíněné dlouhohrající desky, miniaturní věc "Písek / pole" vznikla před šesti lety a celkem pomalé minialbum výrazně rozhýbe svým ostřejším tempem. Posmutnělá hudba do neveselé doby? Pacino do ní dobře zapadají, jen co je pravda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY