Joe Bonamassa v "A Conversation With Alice" líčí hovory s psychoterapeutkou

19.04.2020 08:49 - Jiří V. Matýsek | foto: archiv Forum Karlín

Svého času zázračné kytarové děcko Joe Bonamassa patří v blues rocku k jistotám. Žádná z jeho třinácti studiových desek nespadla do průměru či podprůměru, byť jistá únava materiálu je na posledních nahrávkách znát. Už téměř dva roky, tedy pro něj typický rozestup mezi studiovými nahrávkami, uplynuly, a on se tak vytasil s novým singlem.

Song "A Conversation With Alice" má poctivý blues-rockový švih. Je výpovědí o hudebníkových hovorech se svou psychoterapeutkou. Alici, jak jí zde říká, vypraví o problémech, které se mu cyklicky vracely. Nakonec se však ukáže, že ta jeho bláznivá část je jeho nedělitelnou součástí a je nezbytným prvkem, který jej posunul k úspěchu. Naštěstí se Bonamassa nenechal strhnout k sebelítosti a celou skladbu vzal pěkně od podlahy. Nahrávalo se ve studiích Abbey Road v Londýně a doprovodný klip se vydal přímočarou cestou pohledu za kulisy nahrávání.

Jak kytarista a zpěvák potvrdil, "A Conversation With Alice" je první ukázkou z nové desky. Datum vydání je zatím ve hvězdách, ale měla by vyjít ještě letos.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY