Wohnout chystají all-star písničku na téma koronavirus

17.04.2020 09:04 - Hana Bukáčková | foto: Facebook kapely Wohnout

Po povedených, ale i těch méně vydařených písních na téma koronavirus se chystá další, tentokrát hromadný song, který chce přispět s troškou do toho covidového mlýna.

Informaci zveřejnil Matěj Homola na facebookovém "Blogu z karantény" kapely Wohnout. "Od nápadu k finále to bylo čtrnáct dní, rekordní doba. Písničky většinou děláme měsíce, spíš roky. Takže, přátelé, necelý týden nás / vás dělí od písničky, kterou nás nesmírně bavilo vyrábět, protože jsme si mohli dovolit experimentovat víc než kdy jindy. Bylo to díky plejádě hostů, kteří zvedli telefon a hozenou rukavici," napsal.

Zmíněnou plejádou jsou Terezie Kovalová, Dara Rolins, Vašek Bláha ze skupiny Divokej Bill, Márdi z Vypsané fiXy, Kuba Ryba z bandy Rybičky 48, Oto Klempíř, Pokáč, Michal Skořepa a Dr. Štefánik z Horkýže Slíže. "Tito všichni jsou, jak víme, zárukou kvality a do písničky vložili svůj nástroj či hlas. Spolupráce s nimi byla skvělá, ač jsme se neviděli. Píseň vznikla na dálku, každý svůj part nahrál sám doma, volali jsme si se všemi z karantény do karantény, přeposílali si demáče a ladili to přes telefon," pokračoval Homola.

Výsledkem je dle jeho slov barevná hudební koláž, co má mnoho nálad. "Někteří interpreti své fandy asi překvapí, míněno v dobrém. Téma je jasný. Jsme na zkoušce v roušce, netřeba dál rozvádět. Nejsme první ani poslední, co napíšou písničku o současnosti. Inu, nedivte se, kdy zase bude taková příležitost. Já myslím, že se máte na co těšit. Ale možná se pletu, protože po procesním autorským stresu přichází často postprocesní autorský stres a to je ten, jestli celá ta písnička neměla být náhodou trochu jinak a jestli byl vůbec dobrej nápad ji dělat," uzavřel. Skladbu představí veřejnosti příští středu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY