Lenny představuje nový singl "Wake Up" v krátkém dokumentu

15.04.2020 16:13 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Lenny láká na své druhé album již pátým singlem. "Wake Up" je (stejně jako předchozí "Figure It Out") akustičtějšího rázu, tentokrát místo piana ale slyšíme kytary. Produkci si vzala na starost již osvědčená dvojce Marcel Procházka a Ondřej Fiedler. Nápad na skladbu zpěvačce vnukl před delší dobou její táta, až spoluprací s Red Bullem však došlo k jeho realizaci. Podle Lenčiných slov je to navíc přesně ten song, který na desce chyběl.

A jak vlastně takové natáčení skladeb vypadá? Na to odpovídá krátký dokument, který si můžete pustit zde. "Byla jsem nadšená, že nám Red Bull umožnil ve svých studiích v srdci Londýna vytvořit jakousi naši 'hudební kuchyni', kde jsme téměř čtyři dny na songu pracovali a obráběli melodii i úryvky textu," vzpomíná hudebnice. V Londýně vystudovala vysokou hudební školu, a možná i proto se do něj tak ráda vrací pro inspiraci, jak přiznává ve snímku. Záběry ze studia doplňuje i prohlídka zmíněnou školou nebo městem. "Na natáčení se snažím vždy pečlivě připravit. U dokumentu je to ale náročnější, protože nikdy nevíte, kde přesně, jak dlouho a s kým budete. Takže plán neokoukaných a atraktivních míst, který jsem si vygooglil, se změnil ihned po příletu," dodává jeden z tvůrců filmu Michal "Boodya" Budinský.

Kromě hitů jako "Hell.o" či "Standing At The Corner Of Your Heart" vynesl debut "Hearts" jeho autorce několik Cen Anděl. První singl "Enemy" z jeho nástupce navíc značil mezinárodní spolupráci s německou pobočkou Universal Music. A ačkoliv přesné datum vydání nahrávky "Weird & Wonderful" ještě neznáme, můžeme se na ni dle Lenny těšit na konci května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY