Lehkej Pokondr v písni "Ještě, že mám plnou nádrž" přináší plnou nádrž trapnosti

22.04.2020 16:10 - Jaromír Koc | foto: facebook Lehkej Pokondr

Možná jste ani nezaregistrovali, že projekt Těžkej Pokondr před několika měsíci ukončil své fungování. Ať už se mezi Milošem Pokorným a Romanem Ondráčkem odehrálo cokoliv, druhý jmenovaný se popularity v hudebním showbusinessu nějak nechce vzdát. Do budoucna se tak hodlá prosadit pod novým názvem Lehkej Pokondr a doprovázet ho bude uskupení pojmenované Rakeťáci.

Jejich prvním společným kouskem je píseň "Ještě, že mám plnou nádrž", což je předělávka velkého hitu Jiřího Korna "Ještě tě mám plnou náruč". Originál ani po dlouhých letech od svého vzniku neztratil nic ze svého kouzla, nová verze to má bohužel úplně obráceně. V jejím případě pokulhává úplně vše - text, zpěv i samotné vizuální zpracování.

Pokud pomineme fakt, že Roman ani v kombinaci s Milošem nepředváděl žádné velké pěvecké umění, jako sólista to celé dává ještě mnohem hůř. Několikrát na sebe navrstvený vokál do skvělé hudby Ondřeje Soukupa vyznívá ploše a falešný zpěv v některých chvílích až trhá uši. To vše korunuje opravdu hloupý a bohužel vůbec ne vtipný text o zácpách na D1. Nedostatky mělo nejspíš zakrýt hostování několika známých osobností (například Matěje Rupperta, Martina Dejdara, Vašo Patejdla nebo Michala Malátného), jejich účast je však většinou křečovitá a vyznívá až směšně. Totéž se dá říct i o strohých studiových kulisách, které celkovému dojmu taktéž nepřidají.

Projekt Těžkej Pokondr od počátku neměl žádné velké umělecké ambice. Byla to spíše prča, která ale hodně dlouho velmi dobře fungovala a prodávala se. Lehkej Pokondr by nejspíš chtěl na tyto úspěchy navázat, pilotní singl jde však zcela špatným směrem. To potvrzuje i malý zájem posluchačů, neb i přes placenou kampaň na YouTube dosahuje klip v průměru dvacet tisíc zhlédnutí týdně. Pokud navíc majitel kanálu vypne ukazatel kladných a negativní palců, je si zřejmě sám moc dobře vědom, že veřejnosti nenabízí nic, co by se jí mohlo, či dokonce mělo líbit...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY