Brutal Assault rozšiřuje soupisku o Abbath, Psycroptic či Slagmaur

03.04.2020 17:46 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Metalový svátek Brutal Assault je naplánovaný na srpen. Žádná definitivní informace o jeho zrušení se zatím neobjevila, byť ve světle aktuálních opatření nad konáním akce přece jenom pár otazníků visí. To však nebrání organizátorům nadále rozšiřovat line-up muzikantů, kteří by se na jubilejním pětadvacátém ročníku přehlídky měli objevit. Dávky jsou sice menší, většinou jen po dvou jménech, ale o to intezivnější.

Nedávno přibyl hvězdný Abbath, tedy sólový projekt snadno identifikovatelného zpěváka blackmetalových Immortal. Objevil se ve dvojici s technickými deathmetalisty Psycroptic, kteří sice obrušují nekompromisnost, zase ale čerpají z mnohem širšího žánrového pole. Dalším přídavkem jsou teatrální blackaři Slagmaur, kteří si samozřejmě pěstují image kapely, která stále dovede šokovat. Přijedou i komplexní Voices, které založili bývalí členové avantgardních Akercocke. Výrazné zpomalení přinese doomová dvojice Bell Witch - a to takové, že její poslední album tvoří jedna skladba a výsledek má něco přes hodinu. Vystoupí se speciálním setem, jehož součástí bude i spřízněný temný folkař vystupující pod jménem Aerial Ruin. A konečně šestými do party jsou Leprous, mladá krev, která neustále posouvá hranice své hudby a s jistotou plave v progresivně metalových/rockových vodách.

Na tomto místě by obvykle následovalo video z tvorby výše zmíněných kapel. Tentokrát to bude jinak a na konci článku máte příležitost zavzpomínat na loňský ročník formou live videí. Ty festival zveřejňuje pravidelně, ale jako by v současné, na živou hudbu skoupé době přibývala častěji. Takže se pohodlně usaďte, čekají vás ukázky ze setů Hypocrisy, Immolation, Vltimas, Raised Fist, Coroner, Aborted a formace Tosca.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY