Projekt "Spolu jedním hlasem" spojí známé tváře s hrdiny dnešních dnů

31.03.2020 17:57 - Hana Bukáčková | foto: archiv

V čase nouzového stavu jsme si možná už zvykli na live streamy zpěvaček, zpěváků a kapel. Nyní se několik z nich spojí v jeden dobročinný projekt, který vyvrcholí na Velký pátek 10. dubna od 17 do 22 hodin jedinečným charitativním online programem. "Svou účast v Lucerna Music baru nebo vzdáleně ze své zkušebny, obývacího pokoje a podobně již potvrdila řada významných umělců jako David Koller, Jaroslav Uhlíř, Ben Cristovao, Mirai, Pokáč, Lenny, Marpo, UDG, Poetika nebo Voxel. S dalšími jednáme a mnoho se jich hlásí spontánně s neuvěřitelnou chutí a odhodláním přidat se a pomoci," sdělil za iniciátory Tomáš Staněk neboli Jugi z UDG.

"Česká republika nyní čelí největší výzvě a nejtěžší zkoušce v její novodobé historii a my jsme každý den svědky obrovského hrdinství lidí, bez nichž bychom to nezvládli - zdravotníků, hasičů, policistů, ale i pošťáků, prodavaček a různých dobrovolníků. A všem těmto lidem bychom rádi spolu jedním hlasem řekli DĚKUJEME," vysvětluje Petr Mohyla za pořadatelský tým. Nechce však zůstat jen u slov, a proto nedílnou součástí programu bude také finanční sbírka, jejíž výtěžek poputuje na vybavení a ochranu právě těch lidí, kteří koronaviru denně vystavují svoji tvář.

K projektu "Společně jedním hlasem" a k výše uvedeným umělcům se může streamem připojit jakákoliv skupina odkudkoliv z České republiky. Široká veřejnost může vyjádřit svoji podporu zasláním charitativní DMS. Program budou přenášet platformy YouTube, Facebook a částečně i Instagram a doplní jej i část pro děti, pozdravy sportovců ze všech koutů České republiky a reportáže se zdravotníky, policisty či hasiči. V souladu se stávajícími bezpečnostními a hygienickými opatřeními se koncerty uskuteční bez publika a počet technického personálu bude omezen na nezbytné minimum.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY