nových "Ghosts". Zdarma - musicserver.cz">

NIN reagují na aktuální situaci "hodinami a hodinami" nových "Ghosts". Zdarma

27.03.2020 10:04 - Simona Knotková | foto: nin.com

Nine Inch Nails - Ghosts V: Together
© nin.com
Pandemie nemoci covid-19 a s ní spojená sociální izolace zasáhla velkou měrou také muzikanty, kteří jsou často existenčně závislí na živém vystupování. Mnoho posluchačů proto podporuje své oblíbené interprety jinými způsoby. Na straně druhé jsou tu hudebníci, kteří se snaží těžkou situaci pro změnu ulehčit příznivcům a poskytují jim například online přenosy koncertů.

Pro vstřícné gesto směrem ke své fanouškovské základně se rozhodli také Nine Inch Nails. Ve čtvrtek 26. března bez dřívějšího oznámení vydali dvě nové instrumentální kolekce "Ghosts V: Together" a "Ghosts VI: Locusts". Nové skladby doplňují čtveřici Duchů z roku 2008. Na oficiálním webu kapely jsou ke stažení zdarma. Vydání dvojalba ohlásil Trent Reznor na Twitteru slovy: "Je tu někdo? Jsou tu noví NIN. 'Ghosts V- VI'. Hodiny a hodiny muziky. Zadarmo. Něco z toho je celkem veselé, něco už méně."

Nine Inch Nails - Ghosts VI: Locusts
© nin.com
V delším textu na stránkách skupiny poté společně s Atticusem Rossem píše: "Přátelé, vskutku podivné časy. Zprávy jsou každou hodinou pochmurnější a my divoce kolísáme mezi pocity naděje a naprostého zoufalství. Mění se to každou minutu. I když se oba považujeme za antisociální typ lidí, který preferuje samotu, tato situace nás naučila vážit si síly a potřeby kontaktu. Hudba - ať už ji posloucháme, přemýšlíme o ní či ji tvoříme - nám vždy pomáhá projít si dobrými i špatnými časy. S touto myšlenkou jsme se rozhodli pracovat dlouho do noci a dokončit tyto nahrávky jako prostředek, jak zůstat při smyslech."

Jak už mohou napovídat obaly, každá z kompilací nese odlišné poselství. "'Ghosts V: Together' je tu pro chvíle, kdy se zdá, že by všechno mohlo dobře skončit, a 'Ghosts VI': Locusts... No zjistěte to sami. Díky jejich nahrávání jsme se cítili lépe a činí nám také radost se o ně s vámi podělit. Díky hudbě jsme si vždycky připadali o něco méně osamělí v tomto světě. Snad to má stejný účinek i na vás. Pamatujte: Jsme v tom společně a tohle jednou musí skončit. Buďte rozumní, zůstaňte v bezpečí a navzájem se o sebe starejte," vzkazuje tvůrčí dvojice.

Nabitý tracklist vypadá následovně: "Ghosts V" - Letting Go While Holding On, Together, Out In The Open, With Faith, Apart, Your Touch, Hope We Can Again, Still Right Here. "Ghosts VI" - The Cursed Clock, Around Every Corner, The Worriment Waltz, Run Like Hell, When It Happens (Don't Mind Me), Another Crashed Car, Temp Fix, Trust Fades, A Really Bad Night, Your New Normal, Just Breathe, Right Behind You, Turn This Off Please, So Tired, Almost Dawn.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY