Zemřel Kenny Rogers

21.03.2020 11:38 - Milan Menčík | foto: @KennyRogersOfficial

Americký zpěvák Kenny Rogers zemřel. Jedna z nejjasnějších hvězd odešla do countryového nebe přirozenou smrtí ve věku 81 let. Informaci oznámila jeho rodina na oficiálních facebookových stránkách legendy. Pohřeb bude kvůli koronaviru jen velmi malý, důstojné rozloučení je plánováno až na dobu, kdy omezení kvůli pandemii pominou.

Narodil se v Houstonu, a i když nejprve začínal jako jazzman, postupně přešel k folku a country. Jelikož jsou i u nás tyto žánry velmi populární, jsou známé i jeho hity. Například Pavel Bobek přezpíval píseň "Ruby, Don't Take Your Love to Town" pod názvem "Oh Ruby, nechtěj mi lásku brát". To byl ostatně Rogersův první velký hit. Držitel Grammy se vydal na sólovou dráhu v roce 1976. U nás se také proslavil písní s Dolly Parton "Islands in the Stream". Ta drží rekord v prodejnosti v rámci country duetů.

Celkem se po světě prodalo na sto milionů kusů jeho nahrávek, takže je jedním z nejslavnějších hudebníků vůbec. Nechybí ani v countryové síni slávy, kam vstoupil v roce 2013. V ten samý rok také vydal své poslední řadové album "You Can't Make Old Friends".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY