Walkmanz pokřtili svůj debut alespoň virtuálně

20.03.2020 17:47 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Skupina Walkmanz, jeden z objevů loňského roku, dnes vydává EP s názvem "MONO". René Rypar (kytara), Jaro Lukáč (baskytara), Zbyněk Raušer (bicí) a Thom Fröde (zpěv) spojili své síly a vrhli se na to, co je baví nejvíc, tedy na energickou rockovou muziku. Na minialbu najdete osmičku písní včetně pilotního singlu "Až přijde láska" nebo duetu s Žofií Dařbujánovou z MYDY.

Hudbu složil Rypar, texty napsal Lukáš Dvořáček. Točilo se ve studiu Svárov a u Rypara, mix a master obstaral baskytarista Lukáč. "Deska je k dispozici kompletně online, upečená je samozřejmě i fyzicky, ale sami se k ní dostaneme, až opadne ten smrad, co lítá venku," uvedl zpěvák Fröde.

Kapela měla původně novinku pokřtít 2. dubna, kvůli aktuálním bezpečnostním opatřením však byla nucena akci zrušit a křest uspořádat aspoň virtuálně. Kmotrem se stal herec a kamarád muzikantů Jirka Mádl. K nezvyklé roli dodal: "Spousta dobré kultury vznikla i za války, věřím, že se i teď klube něco výjimečného, a těším se, až se u toho třeba za pár týdnů sejdeme naživo společně."

Na to, jak takový on-line křest vypadá, se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY