Chris Martin odstartoval antikoronavirový projekt písněmi od Coldplay i Davida Bowieho

17.03.2020 15:21 - David Věžník | foto: YouTube / Chris Martin

Koronavirová pandemie mění nejen osobní životy, ale i ty profesní, hudební průmysl nevyjímaje. Podobnou aktivitu, jakou nedávno spustili tuzemští umělci a umělkyně, vyvíjejí i jejich zahraniční kolegové a kolegyně. Jedním z nejčerstvějších výsledků tohoto počínání je série charitativních online koncertů nazvaná "Together, At Home".

Projekt vznikl ve spolupráci Světové zdravotnické organizace a hnutí Global Citizen. Jeho cílem je vybrat do konce dubna 675 milionů dolarů na boj s nemocí COVID-19 způsobenou novým typem koronaviru. K povědomí o kampani mají přispět intimní, živě přenášená vystoupení.

Global Citizen pořádá stejnojmenný festival, jehož kurátorem je Chris Martin, a tak není divu, že tím, kdo seriál odstartoval, se stal právě frontman Coldplay. Během pondělního půlhodinového přímého přenosu z jeho domu chatoval se svými fanoušky a fanynkami a přehrál několik písní nejen své domovské kapely (včetně archivních kousků jako "Yellow"), ale i nějaké ty coververze. Třeba "Life on Mars" od Davida Bowieho. Na záznam, na jehož konci Martin předal štafetu Johnu Legendovi, se můžete kouknout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY