- musicserver.cz">

Taylor Swift, Lady Gaga a další zpěvačky vzkazují: "Chovejte se zodpovědně"

16.03.2020 17:45 - Simona Knotková | foto: Johannes Eisele

Pandemie koronavirem SARS-CoV-2 se zhoršuje, což přimělo mnoho světových vlád k razantním krokům, které menším či větším způsobem omezují naši svobodu. Ne všichni ale vzniklou situaci chápou, a tak dál dochází k hromadným setkáváním přátel, rodiny pořádají výlety do nákupních středisek, kde vykupují jen pro jistotu celé regály, a vůbec nikdo nenosí ochranné pomůcky. Dobře to vnímají také popové hvězdy, které se rozhodly některým jedincům promluvit do duše.

Nad ignorováním nařízení a doporučení se pozastavila kupříkladu Taylor Swift. Svým followerům zaslala pomocí příběhu na Instagramu následující vzkaz: "Sleduju vás online a miluju vás, lidi. Musím ale vyjádřit obavu, že věci se ještě stále neberou dostatečně vážně. Vidím, jak se spousta z vás pořád schází a pořádá večírky. Teď přitom nastal čas, kdy musíte všechno zrušit, skutečně se izolovat od ostatních, co nejvíc to jde, a nepředpokládat, že když se necítíte nemocní, možná něco nepřenášíte na starší nebo zranitelnější jedince. Je to strašidelná doba, ale právě teď musíme udělat společenskou oběť."

V podobném duchu se na Twitteru vyjádřila také Ariana Grande: "Pořád slýchávám od překvapivě velkého množství lidí hlášky jako 'Nic se neděje', 'Bude to v pohodě', 'Musíme pokračovat v našich životech', a to mě opravdu šokuje. Pochopila bych, že to tak někteří z vás cítili před pár týdny. Přečtěte si ale prosím co se děje teď. Nad tím není možné přimhouřit oči. Je strašně moc nebezpečné a sobecké brát tuto situaci na lehkou váhu. Styl myšlení 'budeme v pohodě, protože jsme mladí' velmi ohrožuje ty, kteří mladí nebo zdraví nejsou." V dalším tweetu poté ostřejším tónem dodává: "Vaše kurzy hiphopové jógy, ku*va, počkají."

To Lady Gaga využila epidemie k hlubšímu přemítání nad lidstvem a jeho chováním v dobách krize. "Tohle je pro spoustu z nás připomínka, jaké to je cítit se a být lidskou bytostí. Myslím, že je důležité uvědomovat si, že jsme a musíme být jednotná globální komunita. Bez laskavosti tohle nezvládneme. A koronavirus nemá předsudky. Musíme přijmout, že nastanou časy, kdy se budeme cítit slabí a mimo kontrolu, ale tento prostor můžeme vyplnit vlídností a můžeme být součástí řešení světového problému. Potom budeme mít kontrolu," stojí u jejího příspěvku na Instagramu.

Nakonec tu máme ještě slova z Twitteru Miley Cyrus: "Buďte přemýšliví, zdvořilí, soucitní, LIDŠTÍ, zatímco se budete od druhých držet dál. NIKDO nepotřebuje všechna mýdla z obchodu. Čím víc hromadíme zboží, tím dražší bude a spousta z nás se ocitne bez základních potřeb. Tohle je skvělý čas, kdy se můžeme cvičit ve zdrženlivosti. Je neskutečně obtížné chytře se rozhodovat během paniky, ale dvakrát zapřemýšlejte, než budete následovat strach a budete bezohlední."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY