Iggy Pop v klipu "We Are The People" vzpomíná na Lou Reeda

15.03.2020 08:52 - Ondřej Kocáb | foto: Čestmír Jíra / Musicserver.cz

Iggy Pop loni vydal experimentální nahrávku "Free". Po rockové desce "Post Pop Depression", vzešlé ze spolupráce s Joshem Hommem, přišel s kolekcí nabízející uvolněné singly "Loves Missing", "Free" nebo "James Bond". A v těchto bláznivých dnech přichází s dalším videoklipem, tentokrát k počinu "We Are The People"

Brzy třiasedmdesátiletá hudební ikona si vybrala jeden z nejpřekvapivějších kousků - za klidného jazzového doprovodu zde převážně recituje. Vzdává přitom hold Lou Reedovi, který právě tento text napsal v roce 1970 po odchodu z The Velvet Underground. Poezii doplňuje minimalistický klip od Simona Taylora, zabírající pouze obličej bývalého frontmana The Stooges. Tato nečekaná kombinace vzbuzuje silné emoce, které umocňuje vydání singlu a klipu přesně v den Reedových nedožitých osmasedmdesátých narozenin.

Minulý týden vyšly také další dvě skladby, které se na originální vydání "Free" nevešly. Jde o písně "Brahms Lullaby" a "Epistle To Tromba". Obě jsou dostupné i na speciální limitované vinylové edici alba, kterých vzniklo pouze 340 kusů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY