The Killers vypustí koncem května šesté album. První ukázkou je chytlavá "Caution"

14.03.2020 17:29 - Ondřej Kocáb | foto: facebook The Killers

The Killers v posledních měsících seděli ve studiích v Los Angeles, Las Vegas a Park City, kde dokončovali jedenáct nových skladeb, které se objeví na šesté řadové desce "Imploding The Mirage". Její název odhalili již během minulého roku, více detailů, včetně první ochutnávky nám však naservírovali až v posledních dnech. Album vyjde 29. května u Island Records a přinese i slavné hosty, jako jsou například Lindsey Buckingham, Weyes Blood, Adam Granduciel z The War On Drugs či k.d. lang.

Formace vedená frontmanem Brandonem Flowersem na přípravě studiovky spolupracovala se Shawnem Everettem a Jonathanem Radem. První singlem je chytlavá píseň "Caution", která nezapře zvuk typický pro Killers. Klávesový podkres a synťáky táhnou skladbu popovějším směrem, z čehož zcela vybočuje velmi závěrečné minutové kytarové sólo zmíněné Lindsey Buckingham, které je nejpříjemnějším překvapením songu. K němu vznikla také pěkná animace vycházející z obalu tohoto singlu.

Rodáci z Las Vegas mají samozřejmě v plánu novou desku vyvézt i na turné. Podle slov frontmana Flowerse se bude jednat o doposud nejnáročnější a nejpropracovanější koncerty, které kdy on a jeho kapela pořádali. Po mnoha letech by se jejich vystoupení měla dočkat také Česká republika, The Killers jsou totiž hlavním headlinerem festivalu Colours Of Ostrava, kam zavítají 16. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY