OneRepublic se v "Didn't I" zamýšlejí nad vztahy

15.03.2020 17:39 - Filip Vahala | foto: YouTube.com

OneRepublic chystají na květen nové album. Americká formace ho pak doveze i do Prahy - 6. listopadu zahraje v O2 areně. Na svou pátou studiovku nyní láká pilotním singlem "Didn't I."

Píseň nabízí už známé prvky, podle kterých kapelu poznáte na první poslech. I tak ale pořád baví, a to se týká i textu. Frontman Ryan Tedder totiž v klasickém porozchodovém tracku nepláče nad rozlitým mlékem, ale spíše se zamýšlí nad tím, co mohl udělat lépe. "Didn't I, didn't I, didn't I love you? / Didn't we, didn't we, didn't we fly? / Know that I, know that I still care for you / But didn't we, didn't we say goodbye?" zpívá hitmaker z Oklahomy. Možná by na oživení neuškodil nějaký lepší beat - podobný slýcháme v každé druhé popové písni.

I když by se mohlo zdát, že hudební klipy na jeden záběr už nikoho nebaví, OneRepublic zase přišli se způsobem, jak klišé oživit. Obsadili velkou, prosluněnou vilu s náboženskými vitrážemi. Kameraman pak prochází jednotlivými místnostmi a potkává členy kapely s jejich nástroji. Jednoduchý a přesto efektní snímek v režii Christiana Lamba se díky poetickému prostředí ke skladbě náramně hodí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY