Staronovými vládci českých hitparád jsou Kryštof se Simou Martausovou a Viktor Sheen

12.03.2020 14:36 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Domácí žebříčky nehlásí převratné změny. V rádiích se potřetí na nejvyšší stupeň vydrápali Kryštof a Sima Martausová s filmovými "Hvězdáři". Do čela albového pořadí se znovu vrátil Viktor Sheen, jehož "Černobílej svět" neopouští playlisty ani tři čtvrtě roku po vydání. Novinky startují až za branami Top 10.
Kryštof feat. Sima Martausová - Hvězdáři
© facebook interpreta
RÁDIA - Regard a Kryštof si první místo v českých rádiích v posledních týdnech trochu přehazují jako horký brambor. S písněmi "Ride It" a "Hvězdáři" se ve vedení pravidelně střídají. Minule přidal pátý vavřín kosovský DJ, nyní se třetího primátu dočkala jedna z nejpopulárnějších domácích kapel.

Pokud se distributoři filmu "3Bobule", ke kterému se "Hvězdáři" s hostující slovenskou písničkářkou Simou Martausovou vztahují, těšili, že jim skladba zajistí velký přísun diváků do kin, čáru přes rozpočet jim udělal koronavirus. Kvůli nařízení vlády, které zakazuje konání hromadných akcí, totiž byla odložena i premiéra filmu.

Regard s "Ride It" se z jedničky propadl až na sedmou příčku a na stupních vítězů ho nahradila Dua Lipa. Ta poskočila s "Don't Star Now" ze čtyřky na dvojku, čímž vyrovnává dosud nejlepší umístění této písně. S tímto a dalším singlem "Physical" v současnosti tato Britka s albánskými kořeny hojně okupuje také světové žebříčky.

Bronz už poněkolikáté uhlídali Chinaski se songem "Láska a data", na bramborový post si polepšili Shaed a Zayn s "Trampoline". Píseň amerického indie popového tria vyšla v původní verzi už v roce 2018, až na sklonku minulého roku se ale v žebříčcích objevil remix zahrnující příspěvek bývalého člena One Direction. Top 5 uzavírá stejně jako před týdnem Lewis Capaldi s "Before You Go".

Žádná z novinek se nepodívala do první poloviny žebříčku, ta druhá ale pár čerstvých kusů nabízí. Jako sedmapadesátá nejhranější startuje Britka Anne-Marie s "Birthday", o pět pozic níže debutují v Česku velice populární rockeři Biffy Clyro zásluhou "Instant History".

Zmiňme i jedinou tuzemskou novinku v Top 100. Devadesátý šestý řádek má vyhrazený Klára Vytisková se skladbou "Just Be You", ve které zpívá o tom, že život není soutěž. Zároveň se jedná o pozvánku k poslechu zpěvaččina nového alba "Love Is Gold", které vyšlo před několika dny.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof feat. Sima Martausová - Hvězdáři
  2. Dua Lipa - Don't Start Now
  3. Chinaski - Láska a data
  4. ▲ Shaed & Zayn - Trampoline
  5. Lewis Capaldi - Before You Go
  6. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  7. Regard - Ride It
  8. Post Malone - Circles
  9. Marek Ztracený - Naše cesty
  10. Meduza feat. Becky Hill & GOODBOYS - Lose Control


Viktor Sheen - Černobílej svět
© facebook interpreta
ALBA - Minulý týden vyletěl do čela albového pořadí Ozzy Osbourne s očekávanou studiovkou "Ordinary Man", tentokrát ale Princ temnot nedosáhl ani na umístění v první desítce. Žádná jiná novinka kartami v popředí nezamíchala, a tak se na jedničku opět vrací starý dobrý Viktor Sheen. "Černobílej svět" se největšímu zájmu posluchačů těší navzdory tomu, že v žebříčku setrvává už dlouhých jednačtyřicet týdnů.

Ani na druhém a třetím místě nehledejme překvapení. Také stříbrný Nik Tendo se po Sheenově vzoru stává neotřesitelnou trvalkou elitní pětice. Jeho desku "Fatamorgana" hltají fanoušci i sedmnáct týdnů po vydání. Bronz si pomyslně pověsila na krk Billie Eilish s celosvětovým bestsellerem "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?".

Do Top 5 se vrátili Kontrafakt s "Real Newz" a Justin Bieber s deskou "Changes". Nejstarší položkou první desítky je společné album hiphopového labelu Milion+. "Krtek Money Life" se po šedesáti třech kolech v hitparádě posunul z jedenáctky na číslo devět. Elitní desítku uzavírá Marek Ztracený se svou šestou řadovkou "Planeta jménem stres".

Nejúspěšnější novinka týdne odstartovala až za branami Top ten. Nejedná se ale o úplně novou hudbu. Slavné album "Nová syntéza" od Blue Effect pochází už z roku 1971, nyní se však dočkalo speciální reedice. Zahrnuje 2 CD a kromě dobře známých písních jsou na něm i bonusy.

Metaloví Five Finger Death Punch si reklamu na osmou řadovku "F8" udělali únorovým pražským koncertem, odměnou jim je osmadvacátý řádek. Ze sedmatřicítky vzkazuje Nový orchestr Jaroslava Ježka s dirigentem Zoltánem Liškou, že "Život je jen náhoda". Jak název souboru napovídá, jedná se o novější pojetí známých písní ze dvacátých až čtyřicátých let.

Další novinky se ukrývají ve druhé polovině pořadí. Jednapadesátí jsou Jaksi Taksi a jejich "Egoland", sedmdesáté umístění si zabrali Adam Ďurica a hostia s titulem "Akustické koncerty".

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Černobílej svět
  2. Nik Tendo - Fatamorgana
  3. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  4. Kontrafakt - Real Newz
  5. Justin Bieber - Changes
  6. Renne Dang - Thái
  7. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  8. Eminem - Music To Be Murdered By
  9. ▲ Milion+ - Krtek Money Life
  10. Marek Ztracený - Planeta jménem stres

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 10. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY