Lake Malawi spotřebovali na klip k "Lucy" spoustu papíru

09.03.2020 18:13 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Určitě se nedá říci, že by Albert Černý nepotřeboval spoluhráče. Ale protože ve svých kapelách byl a stále je téměř výhradním skladatelem, byli Charlie Straight i Lake Malawi vždy částečně jeho sólovkou. Nyní se mu už asi nechce znovu měnit jméno skupiny, ač naprosto změnil styl, a tak i když se od Eurovize prezentuje roztančeným a více elektronickým zvukem, místo často zadumanými kytarovými písněmi, stále jeho druhý projekt nese hlavičku Lake Malawi.

První vlaštovkou jeho třetí hudební inkarnace byla eurovizní "Friend Of A Friend", následovala "Stuck in the 80's" a aktuálně pokračuje novinkou "Lucy". A z této trojice je určitě nejpovedenější. Opět se sice nese v mírně retro duchu, ale to se, vzhledem k ohlášenému koncertu v O2 universu s titulem "Stuck in the 80's", dalo čekat.

Výtečný je ovšem videoklip, který si na starost vzal bubeník formace Antonín Hrabal. Ten spojuje příběh skartovačky, kartónové Lucky a cestu kapely do O2 universa do skvělého výsledku.

Jako bonus pak můžete brát Albertův slib, že při přípravách na zmíněný koncert, který skupina odehraje 6. listopadu, nahraje několik coververzí slavných písniček z osmdesátek. Aktuálně si můžete pustit první z nich - "Maniac" z filmu "Flashdance".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY