Hluk v kombinaci s lidskostí nabídnou v Kabinetu MÚZ Health a SRSQ

08.03.2020 19:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hlučné krajiny, kovové tepaní bicích a melodika, která kolážím z oceli a valivého noisu dodává trochu lidskosti. Health vznikli v roce 2006 a jejich první živá vystoupení se odehrála v legendárním losangeleském DIY klubu The Smell. "Prostě jsme jen seděli v tmavé místnosti a vymýšleli, jak napsat píseň," vzpomíná kytarista Jake Duzsik na rané začátky kapely. Svůj debut nahráli o jedno léto později, sami s vlastním mixem i produkcí. Pitchfork ho tehdy nemohl minout a v tribálním bušení industriálních rytmů hledal příznaky Boredoms či Liars.

Druhé album "Get Color" vydali v roce 2009 a v NY Times se psalo: "Health jsou úderní minimalisté, kteří vytvářejí patterny z ostrých a brutálních zvuků… redefinují dědictví art-punku osmdesátých let skrze čerstvé nápady a mladistvou netrpělivost." "Death Magic" (2015, Loma Vista Recordings) dále vytříbilo preciznost vokálů zasnoubených s těžkotonážními rytmickými podklady, ozvěnami dávných rituálů a synth-popovými refrény.

Kalifornská kapela má v diskografii ještě několik alb s remixy svých skladeb třeba od Crystal Castles, Pictureplane, Nosaj Thing nebo Vessel. Health nahráli také soundtracky k počítačovým hrám jako "Max Payne" a "Grand Theft Auto". Na kontě mají i různé spolupráce, například s Ghostmane, Perturbator či aktuálně společný singl Delicious Ape se Xiu Xiu. Do Kabinetu Múz přivezou svou letošní desku "Vol 4.: Slaves of Fear", na níž se v obrovských hlukových stěnách ozývá post-punk, darkwave, industrial a směska mnoha dalších žánrů, jež spolu koexistují v kompozičně promyšlené jednotě.

SRSQ (USA)
Dreampopový/shoegaze projekt Kennedy Ashlyn z Them Are Us Too, který navodí atmosféru nahrávek Cocteau Twins, My Bloody Valentine nebo Dead Can Dance. Další z umělkyň na prestižním vydavatelství Dais records, která vystoupí v Kabinetu MÚZ.

Předprodej vstupenek na vystoupení těchto kapel, které se uskuteční 18. dubna 2020 v Kabinetu MÚZ, probíhá zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY