RAM oslavuje pětadvacet let v trancu čtyřidiskovou kompilací

09.03.2020 12:23 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Mezi muzikanty, kteří úspěšně podporují trancovou hudbu již dlouhá léta, rozhodně patří také holandský DJ a producent Ram Boon, vystupující pod zkráceným uměleckým jménem RAM. Tento pětačtyřicetiletý rodák z Amsterdamu je činný už dvě a půl dekády, což se rozhodl zpečetit i čtyřdiskovou kompilací.

RAM - Essence Of Trance: 25 Years of RAM - The Album
© facebook interpreta
V druhé polovině ledna tohoto roku uběhlo čtvrt století od chvíle, co RAM dostal první zakázku na DJské hraní. Od té doby si eviduje veškeré své DJské aktivity, a to jak vystupování, tak vlastní hudební tvorbu. Výročí již oslavil s fanoušky speciální akcí ve svém rodném městě, nyní se rozhodl (nejen pro ty, kteří u toho tehdy nemohli být) vydat box mapující posledních pětadvacet let v trancu.

Titul s jasným názvem "Essence Of Trance: 25 Years of RAM - The Album" rozdělil do čtyř setů. "Moments", "Magic", "The Journey" a "Passion" se zaměřují nejen na vývoj žánru jako takového, ale i RAMa samotného. Od dob, kdy toužil vytvořit nějaký song podobně jako hvězdy, které obdivoval, až po okamžik, kdy sám začal vydávat jeden singlový hit za druhým.

Mezi téměř osmdesáti skladbami tak najdeme legendární tracky od Paula Oakenfolda, Gouryella, Tiësta, BTho, Ferryho Corstena, Aly & Fila, Garetha Emeryho nebo Solarstona. Tyto dnes již kultovní kusy Boon samozřejmě prokládá i vlastními songy, a to primárně těmi, které měly největší komerční úspěch či jsou i po letech nejblíž jeho srdci.

Výběrovka "Essence Of Trance: 25 Years of RAM - The Album" vyšla samozřejmě digitálně, pro milovníky old school fyzických nosičů i na CD. V českých obchodech je k mání od 6. března. Pokud byste o ni měli zájem, leč nemohli ji sehnat, nebo pokud vám stačí poslech, zde je ten správný odkaz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY